Tento recept som získala na www.mnamkyrecepty.sk. Ak máte radi jemné nadýchané cesto a čokoládovú plnku, tak je to recept presne pre vás.
porcií
Suroviny
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml vlažné | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 90 g | 
                                                             | 
                                                    
| 90 g zmäknuté | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks celé | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| (alebo nutella) | 
                                                             | 
                                                    
| Na potieranie: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Potom pridáme maslo, vanilkový cukor alebo esenciu, vajcia a zvyšok mlieka.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkáme ho a povykrajujeme z neho kolieska - ja som vykrajovala pohárom.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Na každé koliesko pridáme jeden štvorček čokolády - v mojom prípade to bola čokoláda Milka a minula som 2,5 čokolády. Môžeme plniť aj lyžičkou nutelly.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Koliesko preložíme na polovicu.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
A znovu preložíme na polovicu
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Pripravíme si plech na muffiny, ktorý by sa mal vymastiť, mne sa mastiť nechcel, preto som použila košíčky. Do každého košíčka naukladáme po tri preložené kolieska a opäť necháme podkysnúť cca 20-30 minút.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Tu vidíte akým spôsobom som plnila košíčky.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Keď briošky podkysnú, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom s troškou mlieka.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Briošky pečieme do zlatista pri teplote 180 C.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Po upečení pre získanie lesklého efektu sa môžu potrieť cukrovou vodou
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


@dandulka @andim , @jerica , @iva63 , @renaw , @goe , @ancicka , @smorko , @anina6 , veľmi pekne vám ďakujem za milé komentáre
@majkahra určite tú istú službu ako muffinový plech urobia aj silikonové košíčky
@valeri mne ich z tejto dávky vyšlo 18 ks
@afataga určite budú výborné aj s horkou čokoládou a aj s ovocím, tiež ich chcem nabudúce vyskúšať aj s inými náplňami
@medulienka122 perfektne sa ti vydarili
A co s okrojkami cesta? Daju sa nejako zuzitkovat? Pripadne by sa cesto na zaciatku pokrajalo na stvorce a je po probleme.
@denyany aj mne niekde náplň trocha vytiekla, ale nie veľa, lebo som dávala len čokoládu, tej nutelly treba zrejme dávať troška menej
@adriana14 môj pohár mal priemer 7 cm
@marienka44 ja som odkrojky cesta znovu spracovala do kopy a vykrajovala som kolieska pokiaľ to len išlo, ale aj ten nápad s tými štvorcami je výborný
@radost náplň ostáva tekutá aj na druhý deň
@elysa som rada, že chutili:)
@katerink veľmi pekne ďakujem
Mám otázku: Skúšali ste ich upiect aj bez cokolady? Možno sa mýlim, ale chutilo by to ako individuálna vianocka?! Ďakujem :-)
@stava ja všetky takéto koláčiky potieram rozpusteným maslom, nechám vychladnúť a potom ich dám do nejakej nádoby s vekom, skús vyskúšať:)