Brioška maxi gigant zo Sicílie

Autor receptu: marianna76

web... našla som briosch gigant .... ale nám nestačilo. prerobila som recept, aby sme mali maxi - na celý plech. Múka sa udávala ,,Manitoba" náhodou by ste dakto mali

1-10
porcia
170 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Toto je recept na veľký plech - na maxi briosch. Do misky si dáme 100g teplej vody, 20g droždia a myslím, že stačí 120g múky. Lyžicou premiešame, poobraciame, potlapkáme. Prikryjeme fóliou - necháme 40 minút kysnúťv miske. /Tieto prvé fotky mám len z menšieho množstva, len v tomto som dávala menej múku na začiatku, preto to inak vyzerá. Keď budem robiť, pofotím tak, aby to išlo k tomuto/
  2. Pridáme ostatné suroviny: 380g múky 100g cukor, soľ 2 vanilky, voda teplá 90 ml, otopené maslo
  3. Miešame dovnútra tou lyžicou a tak pretierame. Dobre spracujeme. Neskôr to ide dobre aj rukou. Nič netreba pridávať !
  4. Na plech dáme pečiaci papier. Takto zmiesené cesto jemne roztlačíme od stredu plechu tak trochu do krajov. Neskôr pri kysnutí môžeme popritláčať a poposúvať ešte viac do krajov. Toto bolo prvý krát, keď som skúšala podľa receptu a malo to ísť do formy okrúhlej.
  5. Kysne 2 hodiny pod fóliou. občas som nadvihla fóliu a potlačila jemne do strán....
  6. Zapla som rúru na 180 stupňov. Natrela jemne a dobre povrch rozšľahaným bielom, do ktorého sa môže dať 1 PL cukru.
  7. Počkali sme - kým sa rúra rozohreje. Dala som piecť na 15 min/180 stupňov.
  8. Pekne upečené, necháme z časti vychladnúť a potrieme marhuľovým lekvarom. Môžeme posypať cukrom... tak ako bývajú koblihy. Vyzerá , že je moc cukru, ale posýpa sa len trošku, potom to je také lesklé jemne.
  9. celý brioš
  10. krájame ...