Brioška maxi gigant zo Sicílie
Autor receptu: marianna76
web... našla som briosch gigant .... ale nám nestačilo. prerobila som recept, aby sme mali maxi - na celý plech.
Múka sa udávala ,,Manitoba" náhodou by ste dakto mali
1-10 porcia |
170 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Toto je recept na veľký plech - na maxi briosch.
Do misky si dáme 100g teplej vody, 20g droždia a myslím, že stačí 120g múky.
Lyžicou premiešame, poobraciame, potlapkáme. Prikryjeme fóliou - necháme 40 minút kysnúťv miske.
/Tieto prvé fotky mám len z menšieho množstva, len v tomto som dávala menej múku na začiatku, preto to inak vyzerá. Keď budem robiť, pofotím tak, aby to išlo k tomuto/
- Pridáme ostatné suroviny:
380g múky
100g cukor, soľ
2 vanilky, voda teplá 90 ml, otopené maslo
- Miešame dovnútra tou lyžicou a tak pretierame.
Dobre spracujeme.
Neskôr to ide dobre aj rukou.
Nič netreba pridávať !
- Na plech dáme pečiaci papier.
Takto zmiesené cesto jemne roztlačíme od stredu plechu tak trochu do krajov.
Neskôr pri kysnutí môžeme popritláčať a poposúvať ešte viac do krajov.
Toto bolo prvý krát, keď som skúšala podľa receptu a malo to ísť do formy okrúhlej.
- Kysne 2 hodiny pod fóliou.
občas som nadvihla fóliu a potlačila jemne do strán....
- Zapla som rúru na 180 stupňov. Natrela jemne a dobre povrch rozšľahaným bielom, do ktorého sa môže dať 1 PL cukru.
- Počkali sme - kým sa rúra rozohreje.
Dala som piecť na 15 min/180 stupňov.
- Pekne upečené, necháme z časti vychladnúť a potrieme marhuľovým lekvarom.
Môžeme posypať cukrom... tak ako bývajú koblihy.
Vyzerá , že je moc cukru, ale posýpa sa len trošku, potom to je také lesklé jemne.
- celý brioš
- krájame ...