Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou
Autor receptu: alena45
Recept som získala od novej kamarátky Blanky, jazyk som robila prvýkrát a musím jej dať vo všetkom za pravdu - je to tak jednoduché a tak lahodné...
3 porcie |
120 minút príprava |
45 minút na 220 °C |
Postup
- Bravčové jazyky dáme variť do osolenej vody. Varíme cca 1 a pol hodiny, do zmäknutia. Pripravíme si vodu s ľadovými kockami, do ktorej vložíme uvarené jazyky a necháme chvíľu postáť. Robíme to kvôli tomu, aby sme ľahšie zlúpli vrchnú kožu z nich, ktorú vyhodíme.
- Olúpané jazyky dáme do pekáča, dobre do nich votrieme mierne posolený nasekaný alebo prelisovaný cesnak, podlejeme vodou, v ktorej sa varili, a vložíme krajce chleba.
- Prikryjeme alobalom a pečieme cca 45 minút na 220 stupňov. Po upečení prepasírujeme výpek aj s chlebom a získame chlebovú omáčku. Podávame so zemiakovým pyré a napríklad aj s lyžicou šípkového džemu.
Časť vody, v ktorej sa jazyky varili, som použila do pórkovej polievky, ktorá získala inú novú chuť.