Bravčový had so žltou ryžou :-) (fotorecept)

Autor receptu: mamaoli

Len som tak improvizovala.

1
porcia
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si dobre naklepeme z oboch strán.
  2. Osolíme. Posypeme červenou paprikou. Natrieme pretlačeným cesnakom a pár kvapkami olivového oleja.
  3. Poukladáme plátky šunky a syra. Do stredu dáme pór, ktorý si pozdĺžne prekrojíme napoly.
  4. Stočíme. Aby konce dobre držali, pomôžeme si špáratkami. Celého ¨hada¨ potom ešte dobre stiahneme niťou.
  5. Z oleja, soli, červenej papriky, rasce a bazalky si pripravíme zmes, v ktorej potom stočeného ¨hada¨ obalíme. Ňa panvici (bez oleja) ho opražíme z oboch strán, podlejeme trochou vody, zakryjeme a dusíme.
  6. Kým sa ¨had¨ dusí, rozkrojíme si menšiu cibuľu na polovice a do jednej z nich napicháme klinčeky. Premyjeme (dlhozrnnú ) ryžu studenou vodou, necháme odkvapkať a opražíme spolu s trošičkou kurkumy na olivovom oleji. Podlejeme 1 hrnčekom vody a pridáme cibuľového ježka. Prikryjeme a varíme.
  7. Keď je všetko hotové, vyberieme z ¨hada¨ špáratka a odmotáme niť. Podávame...................Dobrú chuť!