Bravčový had so žltou ryžou :-) (fotorecept)
Autor receptu: mamaoli
Len som tak improvizovala.
1 porcia |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si dobre naklepeme z oboch strán.
- Osolíme. Posypeme červenou paprikou. Natrieme pretlačeným cesnakom a pár kvapkami olivového oleja.
- Poukladáme plátky šunky a syra. Do stredu dáme pór, ktorý si pozdĺžne prekrojíme napoly.
- Stočíme. Aby konce dobre držali, pomôžeme si špáratkami. Celého ¨hada¨ potom ešte dobre stiahneme niťou.
- Z oleja, soli, červenej papriky, rasce a bazalky si pripravíme zmes, v ktorej potom stočeného ¨hada¨ obalíme. Ňa panvici (bez oleja) ho opražíme z oboch strán, podlejeme trochou vody, zakryjeme a dusíme.
- Kým sa ¨had¨ dusí, rozkrojíme si menšiu cibuľu na polovice a do jednej z nich napicháme klinčeky. Premyjeme (dlhozrnnú ) ryžu studenou vodou, necháme odkvapkať a opražíme spolu s trošičkou kurkumy na olivovom oleji. Podlejeme 1 hrnčekom vody a pridáme cibuľového ježka. Prikryjeme a varíme.
- Keď je všetko hotové, vyberieme z ¨hada¨ špáratka a odmotáme niť. Podávame...................Dobrú chuť!