Bravčové rolky plnené kyslou kapustou ( fotorecept )

Autor receptu: kata50

Kata50 Rada robím mäsové roládky a toto je jedna z nich.

11-12
porcií
30-40 minút
príprava
40 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: alobal na prikrytie, špáratka .Bravčové karé ( môže byť aj krkovička ) narežeme na plátky, naklepeme a necháme niekoľko hodín ( najlepšie cez noc ) marinovať v olejovej marináde. Samozrejme uložíme do chladu. Plátky mäsa začíname plniť: 1: umytú, scedenú ryžu, asi 1 PL popritláčame na mäso 2: na ryžu položíme odkvapkanú kyslú kapustu 3: na kapustu položíme 1 kúsok frankfurtskej klobásky zrolujeme a zachytíme špáradlom, alebo ovinieme potravinovou niťou.
  2. Mäsové rolky naukladáme do pekáča, podlejeme trochu vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry - 250 st. Celzia/ 40 minút
  3. Po 40 minútach , pekáč odkryjeme, mäsové rolky posypeme obľúbeným korením a ešte dáme zapiecť. Už iba 10 minút.
  4. Kombinácia kyslej kapusty a údeného , prekrytá bravčovým mäsom je chutná a zvyknem k nej podávať ryžu, alebo zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!