Bravčové rolky plnené kyslou kapustou ( fotorecept )
Autor receptu: kata50
Kata50 Rada robím mäsové roládky a toto je jedna z nich.
11-12 porcií |
30-40 minút príprava |
40 minút na 250 °C |
Postup
- Ešte potrebujeme: alobal na prikrytie, špáratka .Bravčové karé ( môže byť aj krkovička ) narežeme na plátky, naklepeme a necháme niekoľko hodín ( najlepšie cez noc ) marinovať v olejovej marináde. Samozrejme uložíme do chladu.
Plátky mäsa začíname plniť:
1: umytú, scedenú ryžu, asi 1 PL popritláčame na mäso
2: na ryžu položíme odkvapkanú kyslú kapustu
3: na kapustu položíme 1 kúsok frankfurtskej klobásky
zrolujeme a zachytíme špáradlom, alebo ovinieme potravinovou niťou.
- Mäsové rolky naukladáme do pekáča, podlejeme trochu vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry - 250 st. Celzia/ 40 minút
- Po 40 minútach , pekáč odkryjeme, mäsové rolky posypeme obľúbeným korením a ešte dáme zapiecť. Už iba 10 minút.
- Kombinácia kyslej kapusty a údeného , prekrytá bravčovým mäsom je chutná a zvyknem k nej podávať ryžu, alebo zemiakové pyré.
Prajem dobrú chuť!