Bravčové pečené podľa mňa

wevewe - fotkawevewe, 24. mája 2010
Bravčové pečené podľa mňa
Foto: wevewe

toto sa pečie samo. Popri tom som stihla poupratovať celý byt a ešte aj na Varechu občas kuknúť...

5 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 PL
2 PL
3-4 strúčiky
1,5 dcl




Postup

  1. 1

    Maso si nasolime a nechame pol hodinu odlezat. Zatial si pripravime zmes na potieranie tak, ze zmiesame olej, horcicu, prelisovane struciky cesnaku, provensalske korenie a kmin. Maso potrieme hrubou vrstvou tejto zmesi (nepouzijeme vsak vsetko, nechame si aj na dalsie pouzitie), vlozime do vymasteneho pekaca a podlejeme 1,5 dcl vyvarom.

  2. 2

    Pecieme 2 hodiny pri 180 stupnoch, obcas skontrolujeme, oblejeme vypekom, otocime maso na druhu stranu a potrieme horcicnou zmesou. Vela pozornosti mu venovat netreba, spravi sa to samo ;-) My mame radi vela stavy, takze ja si pripravim 1/2 l vyvaru a ku koncu pecenia to prilejem do pekaca.

  3. 3

    Masko pokrajame na platky a podavame s dusenou kapustou a knedlou.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
dry
dry
Nie je to stehno veľmi suché? Pri pečení v celku uprednostňujem pliecko, ktoré pečiem najčastejšie v hlinenom pekáči s pokrívkou, ktorí sa nevymaťuje, len sa ponorí na 15 minút do vody. Mäso s tou marinádov môže byť chuťovo dobré najmä, keď marinádu na mäso natrieme 3 - 4 hodiny pred pečením.
wevewe
no...ja bravcove nejedavam, ale moj muz si to nevie vynachvalit ;-) ...on je taky vyberavy - nesmie byt maso mastne, tak preto pouzivam stehno.
evanaaa
Aj ja si myslím, že tá marináda je fajn, ale nemôže byť soľ už v nej ? Lebo keď sa mäso nasolí, odšťaví sa. Ja ho rýchlo zo všetkých strán najprv opečiem aby sa póry uzavreli. ale, ako aj píšeš, je to tvoj spôsob prípravy, tak prepáč , nechcem poučovať.
wevewe
@evanaaa ja by som sol do ten horcicovej zmesi nedavala - tym ze sa natiera na to maso na hrubo, tak sa pecenim spravi taka korka a ta by bola prilis slana. co sa tyka opecenia masa pred tym ako sa vlozi maso na pekac, tak kludne...len mne sa vacsinou nechce tolko riadu spinit ;-)
kristinka55
Ja som mala doma stehno z divaka a spravila som podľa tvojho receptu a chlapi sa isli podrhnuť strašne im to chutilo .
lekvarr
Pridal som este 1pl medu do tej zmesy na potieranie a bolo to paradne!
bibicka
Výborný recept, nedala som provensálske korenie, lebo som ho práve doma nemala, ale dala som 1 PL medu. Neverila som, že pečené bravčové stehno môže byť také chutné. Vyskúšam takto urobiť aj bravčovú krkovičku
zoji
Páči sa mi tento recept. Pochutili sme si. Určite ho zopakujem. Ďakujem.
biolit
@dry (25.5.2010 11:34)

Postupoval som podľa receptu až po pokrájanie mäsa na plátky. Pre mňa bolo mäso pomerne suché a tvrdšie. V pretlakovom hrnci som upražil na drobno pokrájanú jednu cibuľu, zalial výpekom a zbytkom bujónu, dolial asi 2 deci vody, do toho poukladal nakrájané plátky pekne upečeného mäsa a dusil cca 3/4 hodiny. Potom ma čakalo len gurmánske prekvapenie. Super chuť! Podľa prílohy je možnosť výpeku zahustiť klasickým spôsobom. Táto kombinácia i keď trošku náročnejšia na čas, stojí za to ju vyskúšať. Odporúčam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia