Bravčové pečené podľa mňa

Autor receptu: wevewe

toto sa pečie samo. Popri tom som stihla poupratovať celý byt a ešte aj na Varechu občas kuknúť...

5 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maso si nasolime a nechame pol hodinu odlezat. Zatial si pripravime zmes na potieranie tak, ze zmiesame olej, horcicu, prelisovane struciky cesnaku, provensalske korenie a kmin. Maso potrieme hrubou vrstvou tejto zmesi (nepouzijeme vsak vsetko, nechame si aj na dalsie pouzitie), vlozime do vymasteneho pekaca a podlejeme 1,5 dcl vyvarom.
  2. Pecieme 2 hodiny pri 180 stupnoch, obcas skontrolujeme, oblejeme vypekom, otocime maso na druhu stranu a potrieme horcicnou zmesou. Vela pozornosti mu venovat netreba, spravi sa to samo ;-) My mame radi vela stavy, takze ja si pripravim 1/2 l vyvaru a ku koncu pecenia to prilejem do pekaca.
  3. Masko pokrajame na platky a podavame s dusenou kapustou a knedlou.