Bravčové na rýchlo

Autor receptu: rybarkuchar

Nič svetoborné, len tak pre inšpiráciu ako za 15 minút pripraviť večeru za ktorú sa nemusíte hanbiť. Čas naozaj sedí za predpokladu, že máte hotové zemiaky. Ale myslím, že pri troche šikovnosti by sa to aj tak dalo stihnúť.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zužitkoval som zemiaky zo včera – piekli sme hurku s klobásou a hosťom viac šmakovala s chlebom ako so zemiakmi. Slovom niečo zostalo.
  2. Nakrájame na drobno cibuľu, urestujeme na oleji, masti – to je na vás, do zlatova. Cca 2 min.
  3. Šampiňóny nakrájame na plátky, posolíme a dusíme cca 10 min. Na záver trochu korenia a petržlenovej vňate.
  4. Bravčové stehno nakrájame na 1cm rezne, trochu poklepeme opakom noža, posolíme a šupneme na rozpálenú panvicu. Ja to mám rád tak 2 min. z jednej strany a 1 min. z druhej strany. Manželka trápi rezne na panvici aj 10 minút. Keď uznáte, že sú hotové: pokoreníme, potrieme čili pastou, prípadne iným dresingom a môžete podávať. Mal som po ruke rukolu, tak prečo ju nepoužiť.