Bravčové na kapuste

janina45 - fotkajanina45, 5. marca 2012

Tento recept som dostala od mojej kamarádky ,ktorá sa odstahovala do Čiech . Často robí toto jedlo tak som vyskušala aj ja v nedelu a Zobraziť celý popisTento recept som dostala od mojej kamarádky ,ktorá sa odstahovala do Čiech . Často robí toto jedlo tak som vyskušala aj ja v nedelu a veru mal uspech.

Suroviny

1kg
2ks
6stručkov
3lyžice
trocha
podla potreby
1lyžica
troška
asi pol kg




Postup

  1. 1

    nakrájame si cibulu na koliečka ,dáme do kastrola pridáme nakrájaný cesnak,olej ,sol aposmažíme .Potom pridáme pokrájané meso na kocky,č.korenie,grilovacie korenie a miešame kým sa nam meso zatiahne.Zalejeme vodou ale ja som pridala aj jeden bujon. Necháme dusit do mekka .Ked je meso skoro hotové pridáme nadrobno nakrájanu kapustu a nechame ešte dusit asi 20min.podávame s varenými zemiakmi .Je naozaj dobréé. dobru chut...

Diskusia k receptu

zsuzsu
idem,skúsim,to sa snád pokaziť ani nedá :)) a ostala mi tam polovička kapusty z nedeľe,tá druhá sa dusila ku kačičke :)) pekný deň! :)
drabik
Ahoj. Recept je výborný, len s tým rozdielom, že som to jedával vo vojenskej kuchyni v r. 1963-65, názov na jedálnom lístku bol Bravčové na kapuste. Avšak v Čechách je kel pod názvom kapusta a a kapusta sa volá zelí. So zelím som to ešte nerobil, ale s kelom ano a je to výborne vrátane zemiakovej prílohy.
pacik
Robievam na kapuste aj na keli a je to fakt dobré :-)
evanaaa
Takže toto bol kel po našom? Lebo podobné s kapustou sa robí, ale s kyslou, s hlávkovou som nerobila, ale skúsila by som - aj kel, aj kapustu,ako spomína aj @pacik.
janina45
s kelom som ešte neskúšala ale dobrá inšpirácia ,najbližšie urobím..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia