Bravčové Moravanka

Autor receptu: brmbuska

My sme šťavičkoví a omáčkoví, tak dnes na obed som ulahodila :-) Neviem, ako by som urobila fotku hotového jedla, lebo je to kopa zemiakovej kaše v hlbokom tanieri s červenou omáčkou :-D Chuť jemne sladkokyslá, na pozadí trošku štipkavá. Mňam.

10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si všetko čo potrebujeme, je to pomerne nenáročné na čas...
  2. Mäso umyjeme a nakrájame na slíže, kocky... Sprudka ho osmažíme na troške oleja, kým nezbledne. Zakryjeme pokrievkou a necháme 15 min. na miernom ohni, nech pustí šťavu. Pridáme horčicu, soľ, vegetu, červenú papriku a Moravankovú zeleninu - ja ju krájam na drobné kocky. Na toto množstvo dávam pol pohára, druhú polovicu nechávam v chladničke, vydrží dlho na ďalší raz.
  3. Poriadne to premiešame a zalejeme vriacou vodou podľa požadovaného množstva omáčky - šťavy. Zakryjeme, na miernom ohni varíme hodinu.
  4. V cca 1,5dcl vody zmiešame hladkú múku a zahustíme s tým mäsko. Ja som dnes presne dodržala pomer surovín podľa tohoto receptu a omáčka bola úplne skvelá, taká, ako má byť. Mäsko sa môže servírovať s kašou, ale výborné sú k nemu aj hranolky (vtedy robím šťavy menej a hustejšiu), ja k tomu milujem aj ryžu. Šťava má byť jemne sladkokyslá, zadná chuť mierne pikantná. Dobrú chuť :-)