Bravčové karé s ovocím
Autor receptu: heliana
Tento recept som našla pred niekoľkými rokmi v jednej kuchárskej knihe a od prvého vyskúšania sa stal naším sviatočným pokrmom na Nový rok a na výnimnočné príležitosti, keď sa zídeme pri stole celá rodina. To je môj prvý recept, ktorý tu píšem a ak sa mi to podarí, doložím aj fotopostup.
12 porcií |
20 minút príprava |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Do karé si tenkým ostrým nožom urobíme otvor a opačnou stranou varechy si urobíme tunel, ktorý naplníme umytými sušenými slivkami.
- Mäso po obvode previažeme niťou (ako keby sme si naznačili kade ho potom budeme krájať) a prudko opečieme na rozpálenom oleji.
- Opečené mäso vložíme do pekáča, osolíme, okoreníme podlejeme vodou a výpekom a prikryté upečieme do polomäkka (cca 30-40 min. pri 220 stupňoch).
- Potom mäso odkryjeme, potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali mletú štipľavú papriku, obložíme zvyšnými sušenými slivkami a na osminky nakrájanými jablkami a dáme opäť do rúry. Pečieme odkryté ešte 20 - 30 min. cca pri 200 C. Mäso polievame výpekom a potierame olejom s mletou štipľavou paprikou.
- Po upečení odstránime nitku, ktorou je mäso previazané. Podávame so zemiakovým pyré alebo ryžou.