Foto: thedrunkchef
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si sprudka orestujeme na rozpálenom oleji, vyberieme ho a odložíme stranou.
-
2
V panvici rozpustíme maslo a chvíľku porestujeme cibuľu.
-
3
Prihodíme šampióny, osolíme, okoreníme a restujeme pokiaľ nepustia šťavu.
-
4
Potom pridáme trochu pretlaku, smotanu, nadrobno nakrájanú kyslú uhorku a necháme vyredukovať.
-
5
Pridáme odložené mäso, premiešame a chvíľu spolu povaríme, aby mäso natiahlo chute omáčky.
ad modrykamen: no, so stroganovom je to tak, ako s vianočnou kapustnicou, nikde ju nedostanete rovnakú. ja som vyskúšal recept od Zdeňka Pohlreicha, akurát som zamenil druh mäsa a nepoužil citrónovú šťavu.