Bravčová roláda
Autor receptu: mike200
Je to môj obľúbený recept vhodný na slávnostný obed, alebo večeru. Studená sa dá použiť na obložené misy a " švédske " stoly.
8 porcií |
25 minút príprava |
1 hod 40 minút minút na 180 °C |
Postup
- Ešte potrebujeme: niť na obviazanie rolády. Bravčové stehno na mäsovej doske narežeme tak, aby vznikol tvar podobný knihe. Potom mäso cez fóliu vyklepeme na hrúbku cca 1 centimeter.
- Po na klepaní mäso okoreníme čiernym mletým korením a potom potrieme horčicou
- Ďalej nadrobno nakrájame obe cibule. Slaninu a šunku pokrájame na kocky.
- Na panvici rozpálime olej a potom pridáme jednu pokrájanú cibuľu. Cibuľu restujeme do jemne zlatova, pridáme slaninu a pražíme. Potom pridáme šunku , hrášok a ďalej spolu restujeme.
Okoreníme čiernym mletým korením a pridáme 3 rozbité ,celé vajcia.Jemne osolíme a stále miešame, pokiaľ nevznikne trochu hustejšia praženica. Ochutnáme a podľa chuti ešte ochutíme.
- Plniacu zmes necháme trochu vychladnúť a medzi tým si pripravíme dlhšiu niť.
Z kápie vyberieme jadrovníka nakrájame ju na tenké pásiky.
- Potom, čo plnka trochu vychladla, tak ju navrstvíme na mäso a to tak, aby sa úplne nedostala až po okraje. Pridáme všetky pásiky kápie. Potom jemne okorením staro českým korením a mletým čiernym korením.
- Po bode prípravy č. 6 oba užšie kraje,konce rolády ohneme a potom mäso s jedného dlhšieho okraja rolujeme na druhú stranu. Po zrolovani ho pevne obviažeme niťou a z oboch strán okoreníme grilovacím korením.
- Do pekáča pridáme olej a rozpálime ho. Keď je olej už rozpálený, tak mäso z každej strany opečieme, aby sa zatiahlo a získalo peknú, hnedú farbu.
- Po opečení mäsa pridáme druhú cibuľu, ktorú restujeme do jemne zlatova. Po restovaní cibule pridáme vodu a pekáč zakryjeme. Počas pečenia mäso kontrolujem a podlievame vodou a povrch oblievame.Pečieme v rúre najskôr zakryté do mäkka. Keď ej mäso mäkké, tak pekáč odokryjeme a dopečieme do chrumkava.