Bravčová roláda

Autor receptu: mike200

Je to môj obľúbený recept vhodný na slávnostný obed, alebo večeru. Studená sa dá použiť na obložené misy a " švédske " stoly.

8
porcií
25 minút
príprava
1 hod 40 minút minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: niť na obviazanie rolády. Bravčové stehno na mäsovej doske narežeme tak, aby vznikol tvar podobný knihe. Potom mäso cez fóliu vyklepeme na hrúbku cca 1 centimeter.
  2. Po na klepaní mäso okoreníme čiernym mletým korením a potom potrieme horčicou
  3. Ďalej nadrobno nakrájame obe cibule. Slaninu a šunku pokrájame na kocky.
  4. Na panvici rozpálime olej a potom pridáme jednu pokrájanú cibuľu. Cibuľu restujeme do jemne zlatova, pridáme slaninu a pražíme. Potom pridáme šunku , hrášok a ďalej spolu restujeme. Okoreníme čiernym mletým korením a pridáme 3 rozbité ,celé vajcia.Jemne osolíme a stále miešame, pokiaľ nevznikne trochu hustejšia praženica. Ochutnáme a podľa chuti ešte ochutíme.
  5. Plniacu zmes necháme trochu vychladnúť a medzi tým si pripravíme dlhšiu niť. Z kápie vyberieme jadrovníka nakrájame ju na tenké pásiky.
  6. Potom, čo plnka trochu vychladla, tak ju navrstvíme na mäso a to tak, aby sa úplne nedostala až po okraje. Pridáme všetky pásiky kápie. Potom jemne okorením staro českým korením a mletým čiernym korením.
  7. Po bode prípravy č. 6 oba užšie kraje,konce rolády ohneme a potom mäso s jedného dlhšieho okraja rolujeme na druhú stranu. Po zrolovani ho pevne obviažeme niťou a z oboch strán okoreníme grilovacím korením.
  8. Do pekáča pridáme olej a rozpálime ho. Keď je olej už rozpálený, tak mäso z každej strany opečieme, aby sa zatiahlo a získalo peknú, hnedú farbu.
  9. Po opečení mäsa pridáme druhú cibuľu, ktorú restujeme do jemne zlatova. Po restovaní cibule pridáme vodu a pekáč zakryjeme. Počas pečenia mäso kontrolujem a podlievame vodou a povrch oblievame.Pečieme v rúre najskôr zakryté do mäkka. Keď ej mäso mäkké, tak pekáč odokryjeme a dopečieme do chrumkava.