Bratislavské rožky bez kysnutia II.

jo - fotkajo, 11. mája 2010
Bratislavské rožky bez kysnutia II.
Foto: jo

Včera pridala Tinca recept na bratislavské rožky. Mám jeden taký podobný "bez" recept. Cesto vydrží niekoľko dní mäkké. Ospravedlňujem sa za fotku, nie je z Zobraziť celý popisVčera pridala Tinca recept na bratislavské rožky. Mám jeden taký podobný "bez" recept. Cesto vydrží niekoľko dní mäkké. Ospravedlňujem sa za fotku, nie je z tých najvydarenejších, je to z nejakej akcie na chate, ale inú nemám.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 l
3 dcl
3 PL
1 KL
1 kg
1 bal.
42 g
plnka:




Postup

  1. 1

    Vypracované cesto rozdelíme na šesť bochníkov. Bochník rozvaľkáme, rozdelíme nožom na osem častí, ktoré plníme. Stočíme, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme.

Diskusia k receptu

cistinka
:-) aha, rožky sú v tej fialovej krabičke :-) na chate bola asi dobrá partička, však?
1x jansam
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
@cistinka - máš pravdu, dobre si si vybrala, je to tá fialová krabička. Na stole sú najdôležitejšie veci, ktoré sa vybaľujú na chate ako prvé : alkohol, tabak a jedlo. Na ostatné je čas neskôr.
abend
Aj ja robím podľa tohoto receptu iba používam hladkú múku a cesto delím na 12 bochníkov, takže z 1kg múky mám 96 rohlíčkov. Dajú sa aj dobre zamraziť, v prípade potreby ich máme poruke.
cistinka
hmmm...hneď by som sa pridala na takú chatu...dlho som nikde nebola...recept na tie rožky si odkladám a vyskúšam
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
@evanaaa - nie, do tohoto cesta nejdú žiadne vajcia. Je to naozaj taký "bez" recept. Bez vajec a bez kysnutia.
radost
@jo
vdaka za recept..dnes som urobila tieto maškrtky s makovolekvárovou plnkou...som spokojná-bo príprava je rýchlejšia-než klasické kysnuté cesto...aj lacnejšie-kedže tam nejdú vajíčka..ani tuku netreba veľa...podakovať som sa ti chcela...:-))
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
@radost - som rada, že sa Ti páči môj recept.
ebaka
Rcp som objavila až dnes....kde som mala doteraz očí????....super...až vypoklonkujen pani,,nádchu,chrípku" a vyskočím z postela určite urobím...treba spotrebovať orechy z minulého roku...bude aj do mrazáku...taká som spokojná a už sa teším na pečenie
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Prajem skoré uzdravenie a veľa radosti pri pečení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia