Foto: ancicka
Je to výborny koláčik a dosť náročný na čas ,ale výsledok stojí zato .
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
8 PL |
|
8 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Vanilkový krém: | |
1/2 l |
|
2 ks |
|
200 g /hera |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
Orechový krém: | |
200 g |
|
1 dl |
|
1 ks |
|
3 Pl |
|
1 ks |
|
Na ozdobu: | |
od oka |
|
od oka |
|
1/2 l |
|
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Na cesto si pripravím suroviny.
-
2
Oddelím si žltka od bielok a bielka vyšľahám na tuhý sneh.Pridám práškový cukor a poriadne vyšľahám.Potom zľahka vmiešam žltky.Ked sú zamiešané tak pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.Zľahka premiešam a vylejem na plechy vystlané papierom. Plech 30x40 cm (2 ).Upečiem v miernej rúre.
-
3
Z mlieka ,cukru zlatého klasu a vanilky uvarím puding.Za občasného miešania ho nechám vychladnúť.
-
4
Vychladnutý zmiešam s maslom a dochutím rumovou aromou,alebo rumom.Dobé vyšľahám.
-
5
Z cesta stiahnem papier a rozotriem naň plnku.
-
6
Na plnku poukladam rozštvťkované jahody a zatlačím ich do plnky.Plnku urovnám a druhým platom prýkryjem.Niekoľko jahôd si nechám na ozdobu.
-
7
Mlieko dám prevariť a zalejem orechy pridam vanilku a cukor podľa chutí a nastruhám cit. kôru.Premiešam,aby hmota bola roztierateľna.
-
8
Na prykrytý plat nanesiem orechovú plnku a rovnomerne jú rozotriem.
-
9
Kiwi si narežem na platky....
-
10
Zo smotany vyšľahám šľahačku...
-
11
rozotriem na orechovu plnku a poukládam kiwi.
-
12
Zúbkovým nožom pokrajam ,každý koláčik ozdabím šľaháčkou a jahodami
Veruže je to parádny koláčik, ne mne by stačil z polovičnej dávky, takže na jeden plech a prekrojiť. Aj v reze je pekný a lákavý.
@perla61 tak,že si kúsok dáš bez výčitiek svedomia a na zdravie