Boršč našej rodiny
Autor receptu: bozulka
Tento recept som získala asi pred 34 rokmi v Južných Čechách.Je vynikajúci a veľa kamarátok ho pripravuje tiež.Samozrejme robím aj ruský a ukrajinský,ale toto je niečo iné.
6-8 porcií |
10-15 minút príprava |
45-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si kapustu na tenké pásiky,zeleninu na kolieska alebo malé hranolčeky.
Do hrnca na olej dáme zosklovateť cibuľku-možeme jemne osoliť.pridávame postupne zeleninu,keď mám pridám aj kusok pokrájaného kelu,okorenime vsetkým korením okrem bobkového listu ten dáme až keď sa polievka varí-restujeme asi 5-7min.za stáleho miešania,posypeme hl.mukou ,chviľku ešte restujeme a zalejeme vodou trošku nad zeleninu 5-8cm.
- Keď začne polievka vrieť pridáme mrazené huby/ ja mám najradšej suchohrib hnedý čerstvý alebo mrazený/rajčinovú sťavu alebo pretlak,pridám slepačí bujon,zavarenú cviklu,bobkový list a uvaríme / nie rozvaríme/.Pred dokončením pridáme pretlačený cesnak,trošku cukru a dochutime podľa vlastnej chuti.Ja pridávam feferonku alebo chilli omáčku.