Bochník z červenej tekvice (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Je cas tekvic, tak pripajam aj ja moj oblubeny recept.

8
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu ocistime a pokrajame na mensie kocky. Uvarime si ju, najlepsie je na pare. Vychladime ju a potlacime. Pridame vajicko a mlieko. Premiesame. Do druhej misky si pripravime muku, prasok do peciva, skoricu a maslo. S prstami spracujeme ako na posypku. Pridame cukor, orechy, hrozienka, slnecnicove a lanove semienka. Nakoniec primiesame pripravenu roztlacenu tekvicu. Spracujeme do kopy a dame do vymastenej a mukou vysypanej formy priemeru 23cm upiect do vyhriatej rury 180 C 30 minut. Vrch bochnika potrieme s mliekom a posypeme cukrom. Nozom zlahka narezeme na 8 dielov.