Bobáľky – pupáčiky – opekance (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
16 minút tepelná úprava |
Postup- Z droždia, mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme kysnúť v teple. Potom pridáme do múky vajce, trochu soli a kvások. Všetko premiešame a vypracujeme nie príliš husté cesto, ktoré po vypracovaní necháme ešte podkysnúť. Rozdelíme ho na štyri kusy.

- Z cesta urobíme dlhé šúľance s priemerom asi 2 cm. Nakrájame ich na polcentimetrové kúsky, ktoré obalíme v oleji a ukladáme k sebe. V rúre vyhriatej na 160 °C pupáky pečieme asi 16 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť, potom ich oddelíme od seba. Namočíme ich do vody, aby nasiakli tekutinou a boli šťavnaté.

- Potom bobáľky rozdelíme na taniere a posypeme makom alebo orechmi. Prelejeme maslom a posypeme cukrom.

|