Blonďavá Margot
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 18. marca 2013
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 18. marca 2013
Foto: Ivan Majerský
20 ks
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
Žĺtková poleva: | |
4 ks |
|
200 g |
|
1 ks |
|
2 kvapky |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
podľa potreby - asi 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny spolu vymiešame, urobíme cesto, ktoré vyvaľkáme na 1 cm a z jednej strany polejeme čokoládovou polevou. Po zaschnutí čokolády prevrátime na druhú stranu, ktorú polejeme žĺtkovou polevou.
- 2
Čokoládová poleva: vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s troškou oleja.
- 3
Žĺtková poleva: ručne vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, vytlačíme šťavu z jedného citróna a dvomi kvapkami oleja. Po zaschnutí nakrájame úhľadné rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za receptík, vyskúšame a uvidíme. Ukladám do KK, lebo nepečené koláčiky máme radi.
Použite maslo.
raz sa jednej kuchárky spýtali: "Čo by ste slovenským kuchárom zakázali?" odpoveď znela: "Umelé prísady a polotovary tam, kde sa to dá aj „prírodnou“ cestou."
a k tomu citátu, prečítaj si otázku č.9 a hľadaj pointu medzi odpoveďou a blonďavou margot
restauracie.sme.sk/clanok/sefkucharka-vitanovcova-suroviny...
@bashar "krabie tycinky totiz nie su vegetarianske..."
varecha.pravda.sk/recepty/krabi-salat-s-tofu/38556-recept...
toto je asi klasický recept ako sa varí v niektorých našich zariadeniach - nech to dobre vyzerá, veď dovnútra nikto nevidí.... a myslím si, že 90% ľudí by aj tak nerozoznalo len podľa chuti, že je tam Smetol a nie maslo... na druhej strane je tam ten Smetol asi preto, aby to držalo pokope... netuším, ale jesť by som to nejedla, už len preto, že ja sladké nemusím....
mala sladkeho poje na tony, ja si ruku tiez nedam odtrhnut...
:-)