Bielkovo-orechové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 28. marca 2016
Bielkovo-orechové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Ak sa vám zvyšia bielky a neviete čo s nimi, tak vyskúšajte takéto rezy. Bielkové doslova, lebo aj plnka aj cesto je z bielkov.

40 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

5 ks
180 g
100 g mleté
50 g
5 PL kopcovité
1/2 bal.
Krém:
3 ks
180 g
180 g (alebo Hera)
 štipka
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme z bielkov sneh,pridáme pr. cukor a do vyšľahaného postupne pridáme ostatné suroviny. Jemne premiešame.

    Bielkovo-orechové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme rovnomerne na celý plech. Upečieme.

    Bielkovo-orechové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3
  4. 4

    Po vychladení cesto rozrežeme na polovicu a taktiež plnku si rozdelíme na polovicu

    Bielkovo-orechové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a vrch koláča posýpeme bielou čokoládovou ryžou. Necháme v chladničke stuhnúť a pokrájame na rezy.

    Bielkovo-orechové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť.

    Bielkovo-orechové rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jack
Wau.To je parádička.A veľmi dobrý nápad.
monty469
Veľmi lákavý zákusok, ukladám do k.k. Mám zopár receptov, kde sa bielky zvýšia, tak už viem, kde ich použijem :-)
1x alda
haji
Moje maminka dělá podobné řezy z bílků, jen do těsta přidává ještě trochu oleje pro zvláčnění. Bezva těsto, fajn krém - výsledek efektní, krásné a dobré řezy!
1x alda
jozka2
zaiste vynikajuca chut plna orechov,poznam zltkove rezy z bielkoveho cesta,ale aj plnku som este z bielkov nerobila.Skusim urobit urcite su vyborne.vdaka za recept.Ty si sikulka ako stale.
1x alda
evanaaa
Cítim, ako sa mi rozplývajú na jazyku aj napriek tomu, že som ich ešte nikdy nejedla, snehovo-orechové je môj sen! Krása! A k tomu 5* a KK.
kukulienka71
Si šikovná cukrárka a rada pečiem podľa teba, lebo nemusím stráviť v kuchyni pol dňa a výsledok je predsa skvelý. Druhá vec: často prinášaš novinky, ktoré sú aj pre mňa výzvou, ako bol napríklad tento krém. Mala som ho uložený, ale keď si ho dala v rezoch, bolo rozhodnuté o zákusku na víkend. Odporúčam robiť väčšiu dávku. Je na môj vkus veľmi sladký, až-až, aj keď v ceste som cukor ubrala o tretinu. Krém podľa skôr pridaného receptu má vyšší podiel masla, ako tu, určite by aj to ubralo na sladkosti. Každopádne, je to výborné, po zmäknutí manna nebeská! Ďakujem pekne

haji
@Kukulienka71 (3.4.2016 10:13)
Kuku, krásně se ti povedly. Moc hezké foto, líbí se mi tvůj podnos. Kukulienka, jsem zvědavá - máš nějaký speciální foťák, na ruky a oči se neptám - tam je to jasné!! Ještě k tomu cukru - sladký koláčik se dá kombinovat s pitím neslazené kávy, pak je vše v pohodě, alespoň pro mě. Stokrát sladší jsou orientální koláčiky a vidíš, že i ty jsou v kurzu. Není to rýpání, jen přirovnání. Rejpalů je tu dnes víc, tak radši hlásím předem, že trpaslík tohoto jména mě snad ještě neřídí. Mávám a přeji krásnou neděli!!
kukulienka71
@Haji (3.4.2016 11:29)

Ahoj, @haji :-) v podstate uberám cukor, kde sa dá. Tu však je nosičom objemu, takže to moc nejde, napriek tomu som rada, že som ho piekla, ochutnala a môžem len odporúčať, aj preto som písala, že táto dávka je málo:-) žiaľ, či vďakabohu, koláčiky typu baklava u nás nejdú, ale rada ochutnám, urobím aj máličko, či už fondán, čo je tiež samý cukor, či niečo podobné len kvôli zvedavosti a radosti z prípravy a prípadne podareného výsledku.
Podnos je úplne jednoduchý, plastový, tuctový, ale hodí sa tvarom a farbou, dá vyniknúť obsahu;-) Ďakujem ti pekne, som rada, že sa ti moje výtvory páčia. Mám lepší foťák ako som mala na začiatku (často sa zhrozím zo svojich fotiek z minulosti), ale nie je to nič extra. Peknú nedeľu želám a dobrú chuť k obedu všetkým!
haji
@Kukulienka71 (3.4.2016 11:52)
Děkuji ti za rychlou odpověď a vůbec za sdílení! Tomu co píšeš rozumím. Máš můj obdiv a sympatie, bo tvoření tohoto druhu je mi blízké. Ráda tě vidím, čtu a pasu se na tvých receptech a fotkách. Též přeji dobrou chuť a nejen k nedělnímu obědu!
remcula
To je nádhera!!! Jsem v šoku, co všechno lze z bílků udělat!! 5*
branka
super napad na vyuzitie bielkov....cesto skombinujem s parizskou slahackou a dam vediet ako to chuti.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia