Swiss - biely maslový krém fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 15. februára 2016
Swiss - biely maslový krém (fotorecept)
Foto: ancicka

Ľahko sa pripravuje. Je vhodný na plnenie a zdobenie torty.

25-30 minút
príprava

Suroviny

5 ks
300 g
500 g (alebo Hera, Helia)
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    V miske vhodnej na paru si najprv zašľahám bielky a postupne pridám cukor.

    Swiss - biely maslový krém (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom bielky šľahať nad parou šľahačom a zahriať na 50 °C.

    Swiss - biely maslový krém (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Misku zobrať z pary a zmes šľahať na najmenšom stupni do vychladenia. Potom postupne pridávať mäkké maslo a dobré vyšľahať.

    Swiss - biely maslový krém (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vyšľahaného krému môžte pridať esenciu alebo roztopenú čokoládu. Krém je vhodný na plnenie a zdobenie.

    Swiss - biely maslový krém (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tortička plnená týmto krémom.

    Swiss - biely maslový krém (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jack
Poznám.Fantastický a jemnulinký krémik.5*
denyany
Nepoznám, ale ak s ním máte dobrú skúsenosť, vyskúšam.
janger
Tento swiss cream, alebo svajciarsky krem, som uz tiez casto videla v receptoch, ale este som ho nikdy nerobila. Musim sa niekedy na to dat, iste je chutny...
kukulienka71
nádherný biely ako švajčiarsky sneh:-) nerobila som ešte taký, rada vyskúšam, ukladám, 5*
tetrisss
Trochu , no mozno aj viac ako trochu, som pochybovala o tomto vytvore, ale dnes som v nasej cukrarni urobila cup cake a tak sa mi tam na pohlad tento krem hodil a nelutujem, je fakt vyborny, lahucky, ale pevny, prima recept.


haji
@Ancicka kouzelný recept. Celkem mi připomíná starý dobrý recept na krém, kde se nad párou šlehají celá vejce s cukrem. Ten jsem s oblibou dělávala, bo byl úžasný a dokonce i trvanlivý. Krásná práce @Ancicka @Tetriss
klaudia968
@Ancicka si šikulka, pekná torta, ani ja nepoznám ten krém a zaujal ma, preto ukladám a nedá mi inak ako pridať 5*
ancicka
Som veľmi rada,že sa vám recept vydarila že sa páči.
sonulienka
@Ancicka mám na Teba veľkú prosbu. Poprosím Ťa môžem tento krém dať do torty ktorú budem poťahovať poťahovkou vydrží je dosť tuhý aby mi nesplasla torta. Poprosím Ťa o skorú odpoveď. Srdečne ďakujem.
ancicka
@Sonulienka (4.9.2017 12:15)

tento krém je výborny a jemný,ale pod poťahovú hmotu som ho ešte nedavala ,neviem ako by na ňom držala.Ja vo väčšine pod hmotu dávam varený,alebo krém nad parou.Najnovšie som davala krém so salka a bol tiež dobrý.
sonulienka
@Ancicka si zlatá, že si mi odpísala poraď mi orosim alebo odporuč dobrý recept na dobrú čoko plnku. V stredu musím upiecť a naplniť lebo poťahovať budem vo štvrtok ráno. Srdečná vďaka.
sonulienka
Srdedčne Vám ďakujem vyskúšam niektorý a dám vedieť. Bojím sa lebo to nerobím pre rodinu. Dcéra ma poprosila pre ich známych a to vtedy keď človek chce urobiť čo najlepšie nemusí dobre dopadnúť tak mi prosím držte palce.
Ďakujem ešte raz.
1x haji
maryza
Takýto podobný som skúšala, ...na 3 bielka som dávala myslím 150 g cukru a 250 masla...bol super, spočiatku mäkší, ale po chvíli v chladničke trocha stuhol a perfektne sa nanasal a super držal, len deti mi povedali, že je veľmi mastny. Tak hľadám niečo, kde by miesto masla som mohla dať tvaroh, len to nemám odskúšané a potrebujem upiecť otcovi tortu na oslavu, tak si nechcem,aby to uprostred oslavy stieklo.
vierik
Prosím Vás prečo sa mi cukor nerozpustil,ale ešte mi to aj zmenšilo objem snehu.Keď som ho išla dávať na paru bol pekný objemný sneh.Ďakujem.
katkadca
Dobrý deň, krásny recept, rada by som skúsila, čiže normálne môžem naplniť týmto krémom aj tortu tri pláty? Deň vopred? Ďakujem pekne za ochotu. K.
jerica
Mega recept :-) zbožné to krémy,ešte s kombináciou džemu, ááách to moje v tortách, či zákuskoch, aj keď si pri chuti musím poriadne zatiahnuť "brzdu" .