Bezmúčna vianočná torta

kucharpepe - fotkakucharpepe, 22. decembra 2014

Vôňa medovníkov, lineckých koliesok či vyzdobených hviezdičiek prevláda v týchto dňoch zrejme vo väčšine domácností. Okrem týchto tradičných koláčikov si môžete pripraviť aj jednoduchú a šťavnatú tortu. Verím, že si pochutíte aj Vy. <br />Viac na <a href="www.facebook.com/kucharPepe" target="_blank">www.facebook.com/kucharPepe</a>

12
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
100 g
70 g
50 g
3 ks
2 ks
200 g
1 lyžička (kypriaci prášok do pečiva)
z 1 citróna
štipka
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske zamiešame kakao, škoricu, kardamon a 150g mletých vlašských orechov s kypriacim práškom. Pridáme zmäknuté gaštanové pyré, 100g medu, 70g kokosového oleja, vajcia, pretlačené banány a jogurt. Premiešame a zmes vylejeme do Ø 20cm tortovej formy, ktorú trochu vytrieme kokosovým olejom. Pečieme pri 170ºC približne 45 minút. Korpus by mal byť šťavnatý, no nie surový

  2. 2

    Po upečení a vychladnutí prekrojíme. Na plnku zmiešame mascarpone so 100g orechov,100g medu, 30g kokosového tuku a citrónovej šťavy. Natrieme na stred, vrch a po okrajoch. Vrch ozdobíme podľa ľubovôle

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kolacik vyzera famoozne a urcite aj velmi chuti :-) slinky sa mi zbiehaju :-), urcite vyskusam nakolko mam doma bezlepkacku :-)