Foto: kucharpepe
Vôňa medovníkov, lineckých koliesok či vyzdobených hviezdičiek prevláda v týchto dňoch zrejme vo väčšine domácností. Okrem týchto tradičných koláčikov si môžete pripraviť aj jednoduchú Zobraziť celý popisVôňa medovníkov, lineckých koliesok či vyzdobených hviezdičiek prevláda v týchto dňoch zrejme vo väčšine domácností. Okrem týchto tradičných koláčikov si môžete pripraviť aj jednoduchú a šťavnatú tortu. Verím, že si pochutíte aj Vy. <br />Viac na <a href="www.facebook.com/kucharPepe" target="_blank">www.facebook.com/kucharPepe</a>
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
50 g |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
1 lyžička (kypriaci prášok do pečiva) |
|
z 1 citróna |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
V miske zamiešame kakao, škoricu, kardamon a 150g mletých vlašských orechov s kypriacim práškom. Pridáme zmäknuté gaštanové pyré, 100g medu, 70g kokosového oleja, vajcia, pretlačené banány a jogurt. Premiešame a zmes vylejeme do Ø 20cm tortovej formy, ktorú trochu vytrieme kokosovým olejom. Pečieme pri 170ºC približne 45 minút. Korpus by mal byť šťavnatý, no nie surový
- 2
Po upečení a vychladnutí prekrojíme. Na plnku zmiešame mascarpone so 100g orechov,100g medu, 30g kokosového tuku a citrónovej šťavy. Natrieme na stred, vrch a po okrajoch. Vrch ozdobíme podľa ľubovôle
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kukulienka, prášok do pečiva musí byť, aby cesto vyskočilo. S vínnym kameňom je lepšia varianta, horší je obyčajný, s fosforečnanmi.
Ivet, PDP sa dava aj tam,kde ide napr.pudingovy prasok,ale tiez napr.do cevabcici a mletych mias.Tuto tortu som robila a pamatam si,ze som dala sladene gastanove pyre a ubrala som med.Torta je dost hutna,ale chutovo vyladena.
Slunečnicovým, řepkovým, stolním olejem. A nebo rozpuštěným máslem ve stejné gramáži.
Jenom ne olivovým, či podobným silně armatickým.