Bezmúčna vianočná torta
Autor receptu: kucharpepe
Vôňa medovníkov, lineckých koliesok či vyzdobených hviezdičiek prevláda v týchto dňoch zrejme vo väčšine domácností. Okrem týchto tradičných koláčikov si môžete pripraviť aj jednoduchú a šťavnatú tortu. Verím, že si pochutíte aj Vy. <br />Viac na <a href="www.facebook.com/kucharPepe" target="_blank">www.facebook.com/kucharPepe</a>
12 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- V miske zamiešame kakao, škoricu, kardamon a 150g mletých vlašských orechov s kypriacim práškom. Pridáme zmäknuté gaštanové pyré, 100g medu, 70g kokosového oleja, vajcia, pretlačené banány a jogurt. Premiešame a zmes vylejeme do Ø 20cm tortovej formy, ktorú trochu vytrieme kokosovým olejom.
Pečieme pri 170ºC približne 45 minút. Korpus by mal byť šťavnatý, no nie surový
- Po upečení a vychladnutí prekrojíme. Na plnku zmiešame mascarpone so 100g orechov,100g medu, 30g kokosového tuku a citrónovej šťavy. Natrieme na stred, vrch a po okrajoch. Vrch ozdobíme podľa ľubovôle