Bezmúčna vianočná torta

Autor receptu: kucharpepe

Vôňa medovníkov, lineckých koliesok či vyzdobených hviezdičiek prevláda v týchto dňoch zrejme vo väčšine domácností. Okrem týchto tradičných koláčikov si môžete pripraviť aj jednoduchú a šťavnatú tortu. Verím, že si pochutíte aj Vy. <br />Viac na <a href="www.facebook.com/kucharPepe" target="_blank">www.facebook.com/kucharPepe</a>

12
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. V miske zamiešame kakao, škoricu, kardamon a 150g mletých vlašských orechov s kypriacim práškom. Pridáme zmäknuté gaštanové pyré, 100g medu, 70g kokosového oleja, vajcia, pretlačené banány a jogurt. Premiešame a zmes vylejeme do Ø 20cm tortovej formy, ktorú trochu vytrieme kokosovým olejom. Pečieme pri 170ºC približne 45 minút. Korpus by mal byť šťavnatý, no nie surový
  2. Po upečení a vychladnutí prekrojíme. Na plnku zmiešame mascarpone so 100g orechov,100g medu, 30g kokosového tuku a citrónovej šťavy. Natrieme na stred, vrch a po okrajoch. Vrch ozdobíme podľa ľubovôle