Kysnutý koláč
Kysnutý koláč

Bezlepkový monkey bread

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 5. septembra 2020. Komerčný recept.

Suroviny

300 g (bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto)
150 ml
80 ml
30 g
20 g roztopené
15 g
1 PL (na kvások)
Na obaľovanie:
60 g roztopené
60 g mleté
4 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme kvások z vlažného mlieka, 1 KL kryštálového cukru a rozdrobeného droždia. Necháme cca 10 minút napeniť.

  2. 2

    Nakysnutý kvások z droždia prilejeme k ostatným surovinám na cesto. Vypracujeme cesto a necháme 60 minút kysnúť.

  3. 3

    Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme z vykysnutého cesta plát hrubý cca 1 cm. Nakrájame na štvorčeky a následne zapracujeme do guľôčky. Guľôčky namočíme do roztopeného masla a obalíme v zmesi škoricového cukru a mletých orieškov. Obalené guľôčky ukladáme do silikónovej formy a necháme 20 minút podkysnúť.

  4. 4

    Rúru vyhrejeme na 220 °C a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190 °C a dopečieme 20 - 25 minút. Upečené necháme aspoň 5 minút postáť a potom vyklopíme z formy. Podávame vlažné.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre