Bezlepkový monkey bread
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
300 g (bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto) |
|
150 ml |
|
80 ml |
|
30 g |
|
20 g roztopené |
|
15 g |
|
1 PL (na kvások) |
|
Na obaľovanie: | |
60 g roztopené |
|
60 g mleté |
|
4 bal. |
|
Postup
-
1
Pripravíme kvások z vlažného mlieka, 1 KL kryštálového cukru a rozdrobeného droždia. Necháme cca 10 minút napeniť.
- 2
Nakysnutý kvások z droždia prilejeme k ostatným surovinám na cesto. Vypracujeme cesto a necháme 60 minút kysnúť.
- 3
Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme z vykysnutého cesta plát hrubý cca 1 cm. Nakrájame na štvorčeky a následne zapracujeme do guľôčky. Guľôčky namočíme do roztopeného masla a obalíme v zmesi škoricového cukru a mletých orieškov. Obalené guľôčky ukladáme do silikónovej formy a necháme 20 minút podkysnúť.
- 4
Rúru vyhrejeme na 220 °C a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190 °C a dopečieme 20 - 25 minút. Upečené necháme aspoň 5 minút postáť a potom vyklopíme z formy. Podávame vlažné.
Tiež kysnutý koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu