Kysnutý koláč
Bezlepkový monkey bread
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Postup
- Pripravíme kvások z vlažného mlieka, 1 KL kryštálového cukru a rozdrobeného droždia. Necháme cca 10 minút napeniť.
- Nakysnutý kvások z droždia prilejeme k ostatným surovinám na cesto. Vypracujeme cesto a necháme 60 minút kysnúť.
- Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme z vykysnutého cesta plát hrubý cca 1 cm. Nakrájame na štvorčeky a následne zapracujeme do guľôčky. Guľôčky namočíme do roztopeného masla a obalíme v zmesi škoricového cukru a mletých orieškov. Obalené guľôčky ukladáme do silikónovej formy a necháme 20 minút podkysnúť.
- Rúru vyhrejeme na 220 °C a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 190 °C a dopečieme 20 - 25 minút. Upečené necháme aspoň 5 minút postáť a potom vyklopíme z formy. Podávame vlažné.