Bezlepkový jablkový koláč s perinkou (fotorecept)
Autor receptu: katherinkatka
Piškóta s jablkami a s kokosovým snehom na bezlepkový spôsob.
20-35 minút na 180-190 °C |
Postup
- Pripravíme si hlavné suroviny. Maslo necháme zmäknúť.
- Žĺtky,maslo a prašk. cukor vymiešame a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opatrne zamiešavame aj mlieko. Piškótu dáme upiecť.
- Medzitým si pripravíme jablkovú zmes. Ostrúhané a nadrhnuté jablka zmiešame s 100 ml vody a vanilkovým cukrom - povaríme. Pripravíme si v 50 ml vody zlatý klas, ktorý potom vylejeme do jabĺk, ktoré nám zahustí. Ešte na teplý korpus dáme jablkovú zmes.
- Z bielkov akryšt. cukru vyšľaháme tuhý sneh, opatrene zamiešame kokos. Zmes vylejeme a rovnomerne rozotrieme na jablka. Dáme to trúby súšiť na cca 15-20 min, kým sneh nezhnedne.
- Na sneh môžeme poukladať hrozienka namočené v rume.