Bezlepkový hrnčekový jablkový koláč
Foto: potravinarskavyrobaliana
Bezlepkový jablkový koláč trocha inak a najmä rýchlo a ľahko.
60
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 hrnčeky |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
2 PL |
|
1/2 hrnčeka (mleté) |
|
20 g |
|
20 g |
|
1 a 1/2 hrnčeka (môže byť aj acidofilné) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (nastrúhané) |
|
2 ks |
|
Navrch: | |
|
|
(na poliatie) |
|
Postup
-
1
Cesto: V miske premiešame najskôr suché prísady. Potom pridáme ostatné a vymiešame hladké cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný vysoký plech.
- 2
Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C asi 40 minút.
- 3
Ihneď po upečení potrieme koláč džemom a necháme vychladnúť.
- 4
Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu