Bezlepkové piškóty
Bezlepkové piškóty

Bezlepkové piškóty

novalim - fotkanovalim, 31. augusta 2019. Komerčný recept.
Bezlepkové piškóty
Foto: novalim

Najlepšie bezlepkové piškóty sú tie, ktoré si doma napečieme sami. Na desiatu, do batôžka alebo na ďalšie spracovanie - napríklad pri príprave nepečených bezlepkových dezertov. Je dobré mať ich po ruke.

20
porcií
10 minút
príprava
8 minút
na 220 °C

Suroviny

140 g
4 ks
70 g
70 g
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do väčšej misy dáme vajcia s oboma cukrami a vyšľaháme mixérom do peny.

  2. 2

    Postupne pridávame preosiatu múku a gumenou varechou jemne zamiešavame do zmesi. Nakoniec ešte premiešame trochu metličkou, aby sme z cesta odstránili hrudky.

  3. 3

    Zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nanášame do pripraveného plechu. Ak máme plech s tvarovanými formami na dlhé piškóty, vymastíme ho trochou oleja a napĺňame cestom po okraj. Ak máme obyčajný plech, vystelieme ho papierom na pečenie a striekame cesto v tvare piškót dlhých približne 10 cm.

  4. 4

    Keď máme cesto nastriekané, posypeme ho krupicovým cukrom, čím získame efekt talianskych piškót “Savoiardi”. Dáme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme cca 7 - 8 minút do zlatista.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu