Bezlepkové piškóty
Foto: novalim
Najlepšie bezlepkové piškóty sú tie, ktoré si doma napečieme sami. Na desiatu, do batôžka alebo na ďalšie spracovanie - napríklad pri príprave nepečených bezlepkových Zobraziť celý popisNajlepšie bezlepkové piškóty sú tie, ktoré si doma napečieme sami. Na desiatu, do batôžka alebo na ďalšie spracovanie - napríklad pri príprave nepečených bezlepkových dezertov. Je dobré mať ich po ruke.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Do väčšej misy dáme vajcia s oboma cukrami a vyšľaháme mixérom do peny.
- 2
Postupne pridávame preosiatu múku a gumenou varechou jemne zamiešavame do zmesi. Nakoniec ešte premiešame trochu metličkou, aby sme z cesta odstránili hrudky.
- 3
Zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nanášame do pripraveného plechu. Ak máme plech s tvarovanými formami na dlhé piškóty, vymastíme ho trochou oleja a napĺňame cestom po okraj. Ak máme obyčajný plech, vystelieme ho papierom na pečenie a striekame cesto v tvare piškót dlhých približne 10 cm.
- 4
Keď máme cesto nastriekané, posypeme ho krupicovým cukrom, čím získame efekt talianskych piškót “Savoiardi”. Dáme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme cca 7 - 8 minút do zlatista.
Tiež piškóty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V komentoch je k receptu přizpůsobený rozpísp /aj foto/ na dia piškoty od @Havino , tak kukni, Evi, třeba se ti budou líbit:
varecha.pravda.sk/recepty/piskoty-fotorecept/68985-recept...