Bezlepkové piškóty

Bezlepkové piškóty

Autor receptu: novalim

Najlepšie bezlepkové piškóty sú tie, ktoré si doma napečieme sami. Na desiatu, do batôžka alebo na ďalšie spracovanie - napríklad pri príprave nepečených bezlepkových dezertov. Je dobré mať ich po ruke.

20
porcií
10 minút
príprava
8 minút
na 220 °C

Postup

  1. Do väčšej misy dáme vajcia s oboma cukrami a vyšľaháme mixérom do peny.
  2. Postupne pridávame preosiatu múku a gumenou varechou jemne zamiešavame do zmesi. Nakoniec ešte premiešame trochu metličkou, aby sme z cesta odstránili hrudky.
  3. Zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nanášame do pripraveného plechu. Ak máme plech s tvarovanými formami na dlhé piškóty, vymastíme ho trochou oleja a napĺňame cestom po okraj. Ak máme obyčajný plech, vystelieme ho papierom na pečenie a striekame cesto v tvare piškót dlhých približne 10 cm.
  4. Keď máme cesto nastriekané, posypeme ho krupicovým cukrom, čím získame efekt talianskych piškót “Savoiardi”. Dáme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme cca 7 - 8 minút do zlatista.