Bezlepkové krupicové halušky do polievky
Máte radi bezlepkové krupicové halušky do polievky? Bezlepková krupica Novalim je produkt, ktorý sa oplatí mať vždy po ruke. Je všestranne použiteľná pri pečení a varení, na sladké ale aj na slané jedlá. Vykúzlite z nej dobré koláče, nákypy, pudingy alebo ju využijete pri príprave závariek do polievky. A nezabúdajme ani na najväčšiu klasiku, krupicovú kašu, ktorú si všetci dobre pamätáme ešte z detstva. My sme pre vás pripravili niekoľko receptov z bezlepkovej krupice, veríme, že vám budú chutiť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia, bezlepkovú krupicu Novalim a štipku soli vymiešame do hustejšej kaše a necháme asi 5 minút postáť.
- 2
Medzitým si dáme do hrnca zovrieť vodu s 1 PL soli (halušky však môžeme zavárať aj priamo do vriacej polievky).
- 3
Z krupicového cesta odkrajujeme pomocou dvoch lyžíc kôpky (halušky), ktoré ponárame do vriacej vody.
- 4
Varíme asi 3-4 minúty.
- 5
Podávame napríklad ako závarku do slepačej alebo zeleninovej polievky.
- 2
Diskusia k receptu
0 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: