Bezlepkové cake pops

Bezlepkové cake pops koláčiky na paličke

Autor receptu: novalim

Čo to sú bezlepkové cake pops koláčiky? Možno sa práve pýtate. Je to jednoduchý dezert v tvare guľatej lízanky na paličke, ktorý si môžete pripraviť podľa nášho receptu.* Chutí dospelým, ale najmä deťom, ktoré sa určite rady a dobrovoľne zapoja do ich prípravy. Je to totižto dezert, pri ktorom sa môžete doslova vyhrať s chuťami aj s ozdôbkami.

15-20 ks
porcií
50 (+ chladenie) minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Podľa návodu na obale zmesi na si upečieme na plech bezgluténovú bábovku Novalim. Je to veľmi jednoduché, obsah vrecka vysypeme do misy a pridáme vajcia a olej a premiešame. My sme na naše bezlepkové cake pops koláčiky pridali do cesta ešte kôru a šťavu z polovice citróna a lyžicu kakaa a všetko sme dobre premiešali.
  2. Menší plech sme najprv vytreli tukom, naň sme prilepili papier na pečenie a na ten sme naliali cesto. Zarovnali sme povrch a dali ho piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 25 minút, kým sa koláč neupiekol do zlatohneda a nebol na dotyk na povrchu pružný. Upečený koláč sme nechali vychladnúť.
  3. Ďalej sme pokračovali nasledovne: vychladnutý korpus sme nalámali na menšie kúsky a dali ich do kuchynského robota rozmixovať na jemnú mrveničku. Pridali sme čerstvý krémový syr, premiešali varechou a navlhčenými dlaňami sme zo zmesi tvarovali guľky veľké asi ako menší vlašský orech. Guľky sme poukladali na tácku a dali do chladničky, aby stuhli.
  4. Medzitým sme si pripravili čokoládovú polevu. Nad parou sme roztopili horkú čokoládu s kokosovým tukom, dobre premiešali a naliali sme ju do vyššieho pohára.
  5. Do vychladených koláčikov sme napichali paličky a potom sme ich namáčali v čokoládovej poleve. Poukladali sme ich nastojato do pohára, ozdobili sme ich namrveným lyofilizovaným ovocím a nechali čokoládu zaschnúť.