Foto: katherinkatka
Bezlepkové trdelníky, ktoré som robila z trdelníkového cesta ale postupom na šamrole.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Prípravíme si potrebné suroviny
-
2
1. pripravíme si do pol šálky vlažného mlieka s 2 pl cukru a nadrobíme drožie. Necháme vykysnúť. V hrnčeku si rozpustíme maslo. V miske si zmiešame dva druhy múky (niekedy robím len z MIX B, záleží akú mám doma) a 2 žĺtky. Všetky suroviny zmiešame
-
3
Vytvoríme cesto, ktorá sa nelepí. Necháme cca 30 minút odležať.
-
4
Rozvaľkáme si ho na kruh. Mne sa najlepšie robí medzi dva sáčky.
-
5
urobíme si z cesta pásiky a natáčame na trubičky
-
6
natočenú trubičku najprv obalíme zmesi s cukrom (vanilkový a škoricový) potom ju vymáčame v pene zo 2 bielkov a nakoniec obalíme v posekaných vlažských orechoch.
-
7
Dáme na plech a upečieme. dobrú chuť.
Diskusia k receptu