Bezlepkové alias trdelníky (fotorecept)

Autor receptu: katherinkatka

Bezlepkové trdelníky, ktoré som robila z trdelníkového cesta ale postupom na šamrole.

20
porcií
35 minút
príprava
25-30 minút
na 250 °C

Postup

  1. Prípravíme si potrebné suroviny
  2. 1. pripravíme si do pol šálky vlažného mlieka s 2 pl cukru a nadrobíme drožie. Necháme vykysnúť. V hrnčeku si rozpustíme maslo. V miske si zmiešame dva druhy múky (niekedy robím len z MIX B, záleží akú mám doma) a 2 žĺtky. Všetky suroviny zmiešame
  3. Vytvoríme cesto, ktorá sa nelepí. Necháme cca 30 minút odležať.
  4. Rozvaľkáme si ho na kruh. Mne sa najlepšie robí medzi dva sáčky.
  5. urobíme si z cesta pásiky a natáčame na trubičky
  6. natočenú trubičku najprv obalíme zmesi s cukrom (vanilkový a škoricový) potom ju vymáčame v pene zo 2 bielkov a nakoniec obalíme v posekaných vlažských orechoch.
  7. Dáme na plech a upečieme. dobrú chuť.