Bezlepkové alias trdelníky (fotorecept)
Autor receptu: katherinkatka
Bezlepkové trdelníky, ktoré som robila z trdelníkového cesta ale postupom na šamrole.
20 porcií |
35 minút príprava |
25-30 minút na 250 °C |
Postup
- Prípravíme si potrebné suroviny
- 1. pripravíme si do pol šálky vlažného mlieka s 2 pl cukru a nadrobíme drožie. Necháme vykysnúť. V hrnčeku si rozpustíme maslo. V miske si zmiešame dva druhy múky (niekedy robím len z MIX B, záleží akú mám doma) a 2 žĺtky.
Všetky suroviny zmiešame
- Vytvoríme cesto, ktorá sa nelepí. Necháme cca 30 minút odležať.
- Rozvaľkáme si ho na kruh. Mne sa najlepšie robí medzi dva sáčky.
- urobíme si z cesta pásiky a natáčame na trubičky
- natočenú trubičku najprv obalíme zmesi s cukrom (vanilkový a škoricový) potom ju vymáčame v pene zo 2 bielkov a nakoniec obalíme v posekaných vlažských orechoch.
- Dáme na plech a upečieme. dobrú chuť.