Ovocný zákusok

Bezlepková rozprávková torta

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

12
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Roláda: Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Postupne zamiešame Cake mix Liana alebo Universal mix Liana a na záver jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto, pečieme na 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci potrieme džemom a zrolujeme.
  2. Plnka: Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému Liana uvaríme puding. Želatínu číru dáme do 100 ml mlieka napučať, mierne ju zohrejeme, rozmiešame a za stáleho šľahania vlejeme do vychladnutého pudingu. Pridáme práškový a vanilínový cukor a vyšľahané Šľahačkové potešenie v 300 ml mlieka.
  3. Misu vystelieme potravinárskou fóliou a do nej poukladáme roládu nakrájanú na tenké kolieska tak, aby sme vystlali dno aj boky misy. Vnútro striedavo plníme vrstvami plnky a ľubovoľného ovocia. Na vrch poukladáme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu dáme do chladničky na pár hodín, aby stuhla.