Ovocný zákusok
Bezlepková rozprávková torta
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
12 porcií |
90 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Roláda: Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Postupne zamiešame Cake mix Liana alebo Universal mix Liana a na záver jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto, pečieme na 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci potrieme džemom a zrolujeme.
- Plnka: Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému Liana uvaríme puding. Želatínu číru dáme do 100 ml mlieka napučať, mierne ju zohrejeme, rozmiešame a za stáleho šľahania vlejeme do vychladnutého pudingu. Pridáme práškový a vanilínový cukor a vyšľahané Šľahačkové potešenie v 300 ml mlieka.
- Misu vystelieme potravinárskou fóliou a do nej poukladáme roládu nakrájanú na tenké kolieska tak, aby sme vystlali dno aj boky misy. Vnútro striedavo plníme vrstvami plnky a ľubovoľného ovocia. Na vrch poukladáme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu dáme do chladničky na pár hodín, aby stuhla.