Bezlepková punčová torta

Bezlepková punčová torta

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Postup

  1. Biely korpus: Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Pridáme cukor, žĺtky, olej, vodu. Bezlepkovú zmes na piškótové cesto CAKE MIX už len zľahka primiešame vareškou. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 20 minút dozlatista.
  2. Ružový korpus pripravíme rovnakým postupom, len s tým rozdielom, že na záver do cesta ešte pred pečením primiešame pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.
  3. Pripravíme sirup. Vodu a cukor prevaríme. Dochutíme rumom a punčovou arómou. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého sirupu vsypeme LianaVIT malina.
  4. Upečený a vychladnutý svetlý korpus prerežeme na 3 časti. Ružový korpus prerežeme na 2 časti. Spodný prerezaný svetlý plát potrieme džemom, priložíme ružový plát, ktorý rovnomerne polejeme vychladnutým sirupom. Opäť potrieme džemom a priložíme druhý svetlý plát. Potom zase ružový poliaty sirupom a svetlý. Tortu na 2-3 hodiny zaťažíme.
  5. Nakoniec polejeme pripravenou punčovou polevou (návod na prípravu na obale). Rozotrieme teplým nožom po celom povrchu. Necháme stuhnúť.