Bezlepková maková torta plnená makovým pudingom videorecept
S makom môžete pripraviť nielen závin alebo buchty. Vyskúšajte napríklad takúto tortu bez múky.
na 180 °C
Suroviny
Korpusy: | |
6 ks |
|
20 g |
|
50 g |
|
200 g mletý |
|
Krém: | |
200 g mletý |
|
400 ml |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
20 g |
|
40 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Korpusy: Bielky s trstinovým cukor vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky a práškový cukor vymiešame do peny. Obe hmoty spolu s mletým makom opatrne spojíme. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C na približne 10 minút.
- 2
Mlieko, mletý mak, trstinový cukor a škrob dáme variť.
- 3
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. K žĺtkovej pene primiešame trochu makovej zmesi a žĺtkovú penu vlejeme naspäť do makovej zmesi v hrnci. Uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.
- 4
Jeden korpus natrieme polovicou pripraveného makového pudingu, naň rozložíme ovocie, prikryjeme druhým korpusom a natrieme zvyšným pudingom. Tortu ozdobíme ovocím.
Tiež maková torta:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu