Maková torta
Maková torta

Bezlepková maková torta plnená makovým pudingom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 20. októbra 2021

S makom môžete pripraviť nielen závin alebo buchty. Vyskúšajte napríklad takúto tortu bez múky.

10 minút
na 180 °C

Videopostup

Suroviny

Korpusy:
6 ks
20 g
50 g
200 g mletý
Krém:
200 g mletý
400 ml
1 PL
4 ks
20 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpusy: Bielky s trstinovým cukor vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky a práškový cukor vymiešame do peny. Obe hmoty spolu s mletým makom opatrne spojíme. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C na približne 10 minút.

  2. 2

    Mlieko, mletý mak, trstinový cukor a škrob dáme variť.

  3. 3

    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. K žĺtkovej pene primiešame trochu makovej zmesi a žĺtkovú penu vlejeme naspäť do makovej zmesi v hrnci. Uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.

  4. 4

    Jeden korpus natrieme polovicou pripraveného makového pudingu, naň rozložíme ovocie, prikryjeme druhým korpusom a natrieme zvyšným pudingom. Tortu ozdobíme ovocím.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené, Bezlepková diéta

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha