Bazové lievance (fotorecept)

Autor receptu: kire

Milujem BAZU! :) A skúšala som všetko možné bazové. No a tak som si vymyslela tento recept na lievance :) Ak Vám baza nestačí raz do roka, ked kvitne, môžete si ju namraziť a dať si tieto lievance kedykoľvek :)

3-4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bazové kvety si očistíme od veľkých stopiek, ideálne nechať iba kvietky. Opatrne, nech nestratíme peľ :)
  2. Spravíme si cesto: pomiešame najprv múku s mliekom, potom pridáme cukor a nakoniec vajíčka. Poradie je dôležité, aby sme sa vyhli hrudkám.
  3. Keď máme cesto, nastrúhame si jablko do bazy. Ak máte domáce, môžete pokojne aj so šupkou. Pridáme citrónovú kôru.
  4. A pomiešame spolu s cestom. Ak máte radi sladšie, môžete ešte pridať cukor, ja radšej ocukrím práškovým cukrom potom na tanieri.
  5. Na panvici si roztopíme za lyžicu kokosového oleja, ale nič sa nestane, ak použijeme obyčajný :) A vypekáme lievance :)
  6. Ja zvyknem potom ešte teplé pocukriť, na vrch šľahačku a nejaké ovocie :) Použite pokojne fantáziu :) Dobrú chuť :)