Banánový chlebík

janci27 - bez fotkyjanci27, 18. februára 2014
Banánový chlebík
Foto: janci27

Tento chlebík je naozaj vynikajúci a voňavý, hodí sa či už na raňajky s maslom alebo len tak ku kávičke :-)

15 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 ČL
1/4 ČL
125 g
3/4 hrnčeka
2 ks
3 ks
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme celé vajcia a dobre vymiešame. Pridáme roztlačené banány, ak sú väčšie, stačia aj dva.

  2. 2

    Múku zmiešame so sodou bikarbonou a soľou, a pridáme do cesta. Nakoniec vmiešame posekané orechy, prípadne čokoládu. Vznikne nám hustejšie cesto.

  3. 3

    Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy. Ja používam silikónovú a tú mastiť netreba.

  4. 4

    Pečieme pri teplote 175 C asi 1 hodinu.

Diskusia k receptu

astheart
Mám trochu jiný recept, co se týká poměru surovin, ale banánový chlebíček je velmi chutný. Jen bych chtěla přidat, že čím zralejší banány, tím lépe. Víc vynikne jejich chuť. Takže já na něj kupuji ty, co mají už hnědou slupku (nejčastěji ve slevě, ;) ).
miskalka1
Toto vyskúšam už asi aj tento víkend :) ale nemám takú formu, zmestí sa to do srnčieho chrbáta?
workbitch
milujem banana bread! mam trosku iny recept, robim zo spaldovej muky a namiesto masla davam jogurt, smotanu alebo applesauce. podla toho, co doma je :p tiez zvyknem pridat oriesky, hrozienka alebo nasekanu cokoladu.
farbuska
Robila som ho nespočetne krát a môžem len odporúčať. Banány sú najlepšie prezreté, keď sa dajú rozmačkať vidličkou na kašu. Veľmi dobre sa aj mrazí.
janci27
Ano, robila som ho uz aj v srncom chrbate, vtedy som pouzila dve formy.
Presne tak, najlepsie su prezrete banany. Naposledy som vsak pouzila tie pekne zlte, ine v obchode nemali :-) aj tak sa dali krasne rozmackat.
marianne
milujem banany,moje oblubene ovocie,urcite ho spravim,pride cas...:-)
lujzita
odskúšaný, výborný recept. Ja pridávam do cesta mandle a niekedy ho robim vo forme muffinov. Ak sú riadne zrelé banány, stačí aj menej cukru. vyskúšala som aj alternatívu s celozrnnou múkou a trstinovým cukrom, tiež výborné.
miskalka1
Dnes som ho piekla, len z polovičnej dávky aby mi vyšlo cesto len do jedného srnčieho chrbáta a super. Výborný chlebík. Ďakujem za recept :))
adrikab
je skvelý, robila som takýto chlebík prvýkrát a oplatilo sa, ďakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia