Banánovo-karamelová obrátená torta fotorecept
Foto: izabella929
Recept som dostala zo Srbska. Strašne som bola zvedavá, ako to bude vyzerať upečené..o chuti som absolutne nepochybovala.Upečená vyzerá veľmi zaujímavo.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nevedela som, čo si mám skôr urobiť, toto v správe nebolo...tak som robila všetko naraz...na sporák som si dala 75g. masla a 150g. krištáľového cukru pomaly karamelizovať...
-
2
kým sa cukor a maslo topili, odvážila som si 225g. práškového cukru,125g. masla, pridala som 2 celé vajcia a začala som mixérom všetko miešať...
-
3
všetko som spolu vymiešala do peny...
-
4
do vymiešaného cesta som postupne pridávala striedavo, múku zmiešanú s práškom do pečiva a 80ml. mlieka...mlieka treba trošku viac, záleží od múky...
-
5
tortovú formu 26cm. som celú vymazala maslom...hotový karamel som vyliala do tortovej formy..
-
6
banány som ošúpala a pokrájala asi na 7cm.kúsky a uložila som ich na karamel..dookola okolo celej formy...
-
7
hotové cesto som vyliala na banány a vrch som zarovnala...
-
8
trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekla sa 40min. ale treba skúška ihlou, alebo špajdlou...
-
9
ked sa trošku ochladila, prevrátila som ju na podnos.. v recepte nie je, ako sa má dokončiť, myslím na zdobenie...podľa môjho názoru samotné banány zdobia...
-
10
napriek tomu som to skúšala so strúhanou čokoládou, ale iba tak jemne, aby neprekrylo všetko...ešte sa stále chladí...neviem ju pokrájať, musí karamel stuhnúť...dobrú chuť...
Diskusia k receptu