Banánové muffiny fotorecept

janger - fotkajanger, 13. októbra 2011
Banánové muffiny (fotorecept)
Foto: janger

Bolo treba minut banany, ktore boli uz poriadne zrele, tak som trosku popozerala po internete, receptov bolo kopu... Spravila som tieto vyborne muffinky. A Zobraziť celý popisBolo treba minut banany, ktore boli uz poriadne zrele, tak som trosku popozerala po internete, receptov bolo kopu... Spravila som tieto vyborne muffinky. A okrem toho mam novy stojan na muffiny a cupcakes, tak som ho tiez konecne chcela vyskusat. Na fotke je na vrchu ten trinasty muffin, ktory sa mi nezmestil do formy. Ten je aj v inom, pevnejsom kosiku.

13
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g zrele
220 g
155 g
2 ks
110 g
1 caj. lyzicka
1/4 caj. lyzicka
1 caj. lyzicka
1/2 caj. lyzicka
70 g




Postup

  1. 1

    V miske zmiesame muku, cukor, sol, prasok do peciva, sodu.

    Banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomagame banany. Je dobre, ak su ozaj zrele, vtedy su sladsie a podla mna aj chutnejsie.

    Banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske rozmiesame vajicka, nemusime dlho slahat...Pridame pomagane banany. Lyzicku vanilkoveho extraktu. Ak nemame pravy extrakt, tak esenciu.

    Banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dame do toho rozpustene, vychladnute maslo. Zmiesame to so suchou zlozkou (muka, atd.). Pridame posekanu cokoladu. Moze byt akakolvek, podla chuti, alebo podla domacich zasob.

    Banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom naplnime muffinove kosicky, (alebo len vymazanu formu bez kosickov). Cesto je dost riedke. Tentokrat som plnila zmrzlinovou naberackou.

    Banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplnene kosicky dame do rury. mne ich vyslo z tohto mnozstva 13, takze presne o jeden viac, ako sa mi zmesti do formy.. Takze som jeden musela piect mimo formy. Ak by ste skusali, tak dajte o kusok babanu menej, potom by to presne malo pasovat. Alebo to zalezi aj od velkosti vajec, tie som mala dost velke.

    Banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pecu sa asi 25-30 minut. Treba to kontrolovat. Je to nenarocne pecenie. Ani mixer nie je treba a za chvilu je to hotove. A chutne tiez...

    Banánové muffiny (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Pozerám na obrázok, vraj mufiny, veď je to koláčik. A potom vidím, že sú tak uložené. Banánové cesto sa mi páči, ukladám si do KK.
nadia56
@Janger , muffinky mas pekne, recept si odkladam, prezrete banany cakaju na spracovanie, takze si pochutime k sobotnajsej rannej kavicke, robievam casto muffiny a cesto do formy nakladam presne ako ty, naberackou na zmrzlinu, najlepsie sa mi osvedcila, pekny den:-)
helca103
páči sa mi aj stojan aj recept ,prezreté banány sa občas tiež nájdu
janger
Som rada, ze sa vam paci, ci uz stojan, ci muffiny ;-).
@evanaaa , to je pohlad zhora :-). @nadia , ja niekedy pouzivam naberacku, niekedy plnim sackom, alebo lyzicami, podla nalady... ;-))).
cica2
krásne sa ti vydarili a to úvodné foto je nádherné!:) Ja reku ako si to mohla tak naukladať a odfotiť a ty máš taký pekný stojan:))
domci4
akurát som ich spravila, ale dala som do stredu aj nutelu :) teraz sa pečú, už sa teším...vyšlo mi presne 12
orchidea
Zase jeden dobrý recept na muffinky a veru aj máme doma také banány ktoré sú na to vhodné... žeby som vyskúšala, určite áno.
levanderka
krasa :) ja sa chystam uz dost dlho urobit podobne ( ak to nie su tie iste ) z internetu. vyzeraju nadychano a chutne :)



janger
Dievcata, dakujem vam za komentare. @levanderka , nie, ja som nerobila podla tohto receptu. Je trosku iny, ale tiez vyzeraju dobrucke:-)...Ked si pozries viacere recepty na banannove muffiny, tak zlozenie je podobne...Ale mas pravdu, boli velmi lahucke a chutne, iste ich budem robit castejsie.
betka11
Aj ja pečiem podobné a sú fakt super odporúčam vyskúšať kto ešte váha
marianne69
...by sa mi zisiel,ten stojan,musim sa poobzerat po nom,ale tu naberacku mam vyborny pomocnik:-) a bananove muffinky s cokoladou este v zbierke nemam,takze urcite skusim
janger
@marianne , ten stojan je fajn. Len mi je divne, ze preco je na 13 kusov, ked vsetky formy na muffiny su na 12 kusov :-). A su dostat este aj vacsie, na duplovanu davku.
klaura
tie sú krásne ... muffiny veľmi nerobievam ... vždy mám problém dostať ich z košíčka ... ale vraj záleží na recepte ... vyskúšam tieto tvoje ...
janger
@klaura , muffiny a cupcakes zostavaju v kosickoch. To sa tak aj podava a potom si uz kazdy ten papierik stiahne. Tu sa zase zeny skor stazuju na to, ak sa im kosicek dobre neprilepi.... Ale ak ti ten kosik vadi, tak si mozes dat len do (dobre vymastenej) formy. Aj tak sa da.
jamalka
dnes som recept vyskusala, pricom som cesto vyliala na klasicky plech, lebo nemam plech na mufinky, a je vyborny, len tak sa po nom zaprasilo, dakujem za skvely recept :)
janger
@jamalka , dakujem za pochvalu. Tieto muffinky ozaj vyborne chutia. Hlavne, ked su banany dobre zrele...Vidis, aky dobry napad vyliat to cesto na plech :-). Veru to aj ja tak nabuduce spravim, ked budem mat menej casu, je to este rychlejsie hotove....
jerica
@janger Jani , tak toto mi ušlo, ešte , že sa komentom vráti na pretas a pochvalu výborný recept :-) rýchlo a chutne to je naše :-)
babav
Pekne mufinky ...velmi efektivne vyzeraju na tvojom novom stojane.Recept poznam ,ale castejsie ho pouzivam na bananovy chlebik,ktory peciem v babovkovej forme;-)
svidka
Veľmi dobré muffiny... dnes som ich piekla zo 4 dávok pre manžela do práce :)
janger
@svidka , dakujem za spravu, som velmi rada, ze si spokojna. Tieto muffiny su take vdacne a jednoduche pecenie :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia