Banánové muffiny (fotorecept)

Autor receptu: janger

Bolo treba minut banany, ktore boli uz poriadne zrele, tak som trosku popozerala po internete, receptov bolo kopu... Spravila som tieto vyborne muffinky. A okrem toho mam novy stojan na muffiny a cupcakes, tak som ho tiez konecne chcela vyskusat. Na fotke je na vrchu ten trinasty muffin, ktory sa mi nezmestil do formy. Ten je aj v inom, pevnejsom kosiku.

13
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiesame muku, cukor, sol, prasok do peciva, sodu.
  2. Pomagame banany. Je dobre, ak su ozaj zrele, vtedy su sladsie a podla mna aj chutnejsie.
  3. V miske rozmiesame vajicka, nemusime dlho slahat...Pridame pomagane banany. Lyzicku vanilkoveho extraktu. Ak nemame pravy extrakt, tak esenciu.
  4. Dame do toho rozpustene, vychladnute maslo. Zmiesame to so suchou zlozkou (muka, atd.). Pridame posekanu cokoladu. Moze byt akakolvek, podla chuti, alebo podla domacich zasob.
  5. Potom naplnime muffinove kosicky, (alebo len vymazanu formu bez kosickov). Cesto je dost riedke. Tentokrat som plnila zmrzlinovou naberackou.
  6. Naplnene kosicky dame do rury. mne ich vyslo z tohto mnozstva 13, takze presne o jeden viac, ako sa mi zmesti do formy.. Takze som jeden musela piect mimo formy. Ak by ste skusali, tak dajte o kusok babanu menej, potom by to presne malo pasovat. Alebo to zalezi aj od velkosti vajec, tie som mala dost velke.
  7. Pecu sa asi 25-30 minut. Treba to kontrolovat. Je to nenarocne pecenie. Ani mixer nie je treba a za chvilu je to hotove. A chutne tiez...