Banánové lievance
Autor receptu: edith
Banány ako také mi moc nechutia ale ako prísada do tepelne upravených jedál, prípadne studených zákuskov je ideálny. V tomto recepte je banán hlavnou surovinou :-) a rozpis je určený na 1 osobu. Aj keď sa zdá že na tieto dolky je tam toho málo, postačí to bohate na 5 ks a sú sýte...
1 porcia |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Banán, vajíčko a orechy dáme do mixéra a kým nemáme hustú - hladkú hmotu necháme miešať. Potom osladíme trochou medu ( domáci ) a ochutíme škoricou.
Kto má rád úplne sladké môže prisypať aj škoricový prípadne vanilkový cukor ( ja ho však nedávam ).
- Medzi tým si zohrejeme panvicu ktorú vytrieme trochou olivového oleja a postupne upečieme dolky. Z tohoto množstva mne vyšlo 5 ks ale pokiaľ je banán väčší upečieme aj 6-7 ks.
- Podávame s rôznym ovocím ( čerstvým alebo mrazeným ktorý sme si tepelne upravili ) , prípadne šľahačkou alebo odporúčam čerstvé maliny a javorový sirup ten je úplne dokonalý a chute v tejto kombinácii sú nenapodobiteľné :-) ... Prajem dobrú chuť.