Banánová palacinka - recept aj pre začiatočníkov

Autor receptu: domisska

Prísť domov, otvoriť chladničku a pozerať na horčicu a studený vzduch. Každý to už zažil. Ja napríklad aj dnes. Zachránil ma však obed z troch surovín.

1
porcia
2 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske rozšľaháme vajíčko, pridáme nakrájaný banán a vidličkou ho roztlačíme. Vznikne nám kaša, ktorá by mala byť bez väčších kúskov, čo najkonzistnejšia - aby sa na panvici netrhala. Možno by sa zmes dala rozmiešať aj ručným mixérom, ale neskúšala som to. Keď sme s roztláčaním hotoví, jednoducho opražíme na masle. Maslo je vhodnejšie než olej, dodá jemnú chuť. Palacinku netreba plniť, banán je chutný a sladký sám o sebe. K hotovému jedlu môžeme pridať čerstvé ovocie - ja som mala čučoriedky.