Foto: momi
Dnes som robila klasické zemiakové pagáčiky. Vykrajovanie ma po chvíli prestalo baviť a tak som z druhej polovice cesta urobila závin s plnkou z Zobraziť celý popisDnes som robila klasické zemiakové pagáčiky. Vykrajovanie ma po chvíli prestalo baviť a tak som z druhej polovice cesta urobila závin s plnkou z balkánskeho syra. Takže ponúkam recept na slané pohostenie 2 in 1:-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
200 ml |
|
21 g |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
125 g |
|
|
|
na potretie |
|
|
|
Plnka do závinu: | |
150 g |
|
|
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej, vajce, kvások. Vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý 1 cm.
- 2
Na cesto nastrúhame zemiaky a Heru (predtým zachladenú v mrazničke), posypeme sušeným oregánom. Zložíme (ako obálku) a necháme odpočinúť. Rozvaľkáme na oblžnik a opať zložíme. Rozvaľkanie, zloženie a odpočinok zopakujeme 3x.
- 3
Polovicu cesta rozvaľkáme na obdľžnik, vykrajujeme z neho pagáčiky (vyjde 20-30 ks). Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšlahaným žĺtkom a posypeme rascou. Pečieme cca 20 min. v rúre vyhriatej na 180 C.
- 4
Pripravíme si plnku do závinu. Nastrúhaný balkánsky syr zmiešame s celým vajcom, smotanou a korením čubrica. (smotany pridáme toľko, aby plnka nebola príliš riedka). Druhú polovicu cesta rozvaľkáme na tenko, potrieme plnkou, zvinieme, uložíme na plech, popicháme vidličkou a potrieme rozšlahaným žĺtkom. Pečieme cca 45 min na 180 C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu