Baklažánové guľky / Eggplant meatballs fotorecept

babav - fotkababav, 20. júla 2015
Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept)
Foto: babav

Spagety s masovymi gulkami ...popularne jedlo pre deti aj dospelych. Maso je v tomto recepte, ktory som nasla vo Food network magazine, nahradene baklazanom a bielou fazulou. Lahke, chutne, vyzivne jedlo, obzvlast v letnom obdobi.

5
porcií
45+20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1-2 ks
1 hrnček sterilizovaná
1 ks celé čerstvé
1/2 hrnčeka jemne nasekaná
2-3 strúčiky
3/4 hrnčeka nastrúhaný
1 hrnček
podľa potreby
1 ČL čerstvo mleté
podľáchuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    2 mensie baklazany som pomastila olivovym olejom, popichala vidlickou a piekla v rure zohriatej na 180 stupnov C, zhruba 45 minut.

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upecne baklazany som rozkrojila, duzinu vyskrabala lyzicou a vozila do misky.

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som k nej cerstvo nasekanu bazalku. Fazulu som na sitku preplachla vodou, ocistila som cesnak, odmerala postruhany syr parmezan (1/2 salky), struhanku, vajce, sol a cierne korenie.

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vsetko som pridala k baklazanu.

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dokladne som vsetky zlozky premiesala vidlickou a nechala 10 minut oddychnut .

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    S olivovym olejom som pomastila papier na plechu a naolejovanymi rukami som formovala gulky, priblizne velkosti golfovej lopticky, zhruba 2 Pl na 1 gulku.

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Plech som vlozila do rury a gulky piekla 20 minut na 180 stupnoch C. Po vytiahnuti z rury som horuce gulky posypala zvysnym parmezanom.

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mne chutili poliate marinarovou omackou a posypane parmezanom.

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ostatne som servirovala na najtensich spagetach (angel hair) s paradajkovou omackou (marinara sauce).

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zvysne gulky som odlozila do chladnicky. Boli chutne studene aj prihriate, na druhy den.

    Baklažánové guľky / Eggplant meatballs (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    1hrnček (šálka) = 250 ml

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
Vyzerajú veľmi chutne, hneď by som sa ponúkla, ale akurát sa mi chladí Nigérijský šalát od @2010 , tak pri týchto baklažánových guľkách zatiaľ len glg naprázdno a na čakačku do KK :-)
Dakujem vam vsetkym za zaujem aj pochvalu. Panko struhanka ma japonsky povod a v poslednej dobe je u nas velmi popularna ako nahrada za beznu struhanku( z chleba a peciva ). Pouzity je v nej iba biely chlieb bez korky postruhany na vacsie fliaciky .
Narobila si mi chute.V ruskej delli som si dala /velmi opatrne/baklazanovu pomazanku.Bola taka fantasticka,ze nabuduci si urcite necha m zabalit aj domov.Az mi pride navsteva.
krásny recept, kk, čochvíľa už budem trhať vlastné baklažány. Recept bude na čakačke na vyskúšanie. Ďakujem za inšpiráciu.
@evusik , krasne sa ti upiekli a viem, ze velmi chutili .Ja som ich robila znova vcera ,len sa po nich zaprasilo. Pouzila si recept , uviedla zdroj , tak preco by si ho nedala na vlastny blog ? Je tvoj :-).
@babav ďakujem... dobré veci treba šíriť :-)
ja som akurát použila ovsené vločky aj strúhanku v pomere asi 1:3 a boli fakt výborné, tomu môjmu ani mäso nechýbalo, ale viem si predstaviť miesto fazule dať mleté mäso, možno vyskúšam aj tak... aj keď v tomto horku sa mäso moc nežiada...
@babav ďakujem pekne za recept, guľky sú vynikajúce! Včera sme ich mali s paradajkovou omáčkou a cestovinou, dnes som si ich dala do pita placky so šalátom a dresingom ako alternatívu falafelu. Sú veľmi chutné a určite ich ešte zopakujem, ďakujem.


Pridaj komentár k receptu: