Foto: babav
Spagety s masovymi gulkami ...popularne jedlo pre deti aj dospelych. Maso je v tomto recepte, ktory som nasla vo Food network magazine, nahradene baklazanom a bielou Zobraziť celý popisSpagety s masovymi gulkami ...popularne jedlo pre deti aj dospelych. Maso je v tomto recepte, ktory som nasla vo Food network magazine, nahradene baklazanom a bielou fazulou. Lahke, chutne, vyzivne jedlo, obzvlast v letnom obdobi.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1-2 ks |
|
1 hrnček sterilizovaná |
|
1 ks celé čerstvé |
|
1/2 hrnčeka jemne nasekaná |
|
2-3 strúčiky |
|
3/4 hrnčeka nastrúhaný |
|
1 hrnček |
|
podľa potreby |
|
1 ČL čerstvo mleté |
|
|
|
|
|
podľáchuti |
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
2 mensie baklazany som pomastila olivovym olejom, popichala vidlickou a piekla v rure zohriatej na 180 stupnov C, zhruba 45 minut.
-
3
Upecne baklazany som rozkrojila, duzinu vyskrabala lyzicou a vozila do misky.
-
4
Pridala som k nej cerstvo nasekanu bazalku. Fazulu som na sitku preplachla vodou, ocistila som cesnak, odmerala postruhany syr parmezan (1/2 salky), struhanku, vajce, sol a cierne korenie.
-
5
Vsetko som pridala k baklazanu.
-
6
Dokladne som vsetky zlozky premiesala vidlickou a nechala 10 minut oddychnut .
-
7
S olivovym olejom som pomastila papier na plechu a naolejovanymi rukami som formovala gulky, priblizne velkosti golfovej lopticky, zhruba 2 Pl na 1 gulku.
-
8
Plech som vlozila do rury a gulky piekla 20 minut na 180 stupnoch C. Po vytiahnuti z rury som horuce gulky posypala zvysnym parmezanom.
-
9
Mne chutili poliate marinarovou omackou a posypane parmezanom.
-
10
Ostatne som servirovala na najtensich spagetach (angel hair) s paradajkovou omackou (marinara sauce).
-
11
Zvysne gulky som odlozila do chladnicky. Boli chutne studene aj prihriate, na druhy den.
-
12
1hrnček (šálka) = 250 ml
@wevewe , takto jednoducho. Bazalku mozes nahradit cerstvou a tiez pouzit cerstve paradajky . Mnozstvo korenia podla chuti.
Len neviem aká je to strúhanka pánko...?
Dakujem <3<3.
ak by ti to nevadilo, rada by som ho pridala aj na svoj blog, pretože takýto dobrý recept treba šíriť ďalej :-) samozrejme uvediem odkaz na zdroj... ďakujem
photos.google.com/photo/AF1QipMM_YYXVSviNg6yf0q6gqJBluBKL...
ja som akurát použila ovsené vločky aj strúhanku v pomere asi 1:3 a boli fakt výborné, tomu môjmu ani mäso nechýbalo, ale viem si predstaviť miesto fazule dať mleté mäso, možno vyskúšam aj tak... aj keď v tomto horku sa mäso moc nežiada...