Baklava s vlašskými orechmi
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 22. decembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto rozbalíme a jeden plát potrieme rozpusteným maslovým tukom. Mierne posypeme nahrubo pomletými orechmi a zrolujeme na dlhú tenkú varešku. Potrieme druhý plát cesta a doň zrolujeme plát s orechmi.
- 2
Cesto stlačíme do stredu a dáme dole z varechy. Takto spracované cesto vložíme do vymasteného pekáča, jedno vedľa druhého. Keď je plech plný, surové cesto narežeme na valčeky a dáme piecť do rúry pri 180 °C na 25 minút dozlatista.
- 3
Medzitým pripravíme pomarančovo-citrónový sirup. Cukor zalejeme vodou, pridáme na plátky nakrájaný pomaranč a citrónovú šťavu. Privedieme do varu a varíme pri miernej teplote 15 – 20 minút, kým nezískame konzistenciu sirupu. Ku koncu pridáme med. Upečenú baklavu ihneď zalievame ešte horúcim sirupom, kým ho neminieme. Kandizovaný pomaranč môžeme podávať s baklavou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu