Baklava s vlašskými orechmi

Luboš Rychvalský
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 22. decembra 2016
Baklava s vlašskými orechmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

225 g
100 g (nahrubo zomleté)
100 g rozpustené
200 g
150 ml
z 1/2 citróna
120 g
30 g




Postup

  1. 1

    Cesto rozbalíme a jeden plát potrieme rozpusteným maslovým tukom. Mierne posypeme nahrubo pomletými orechmi a zrolujeme na dlhú tenkú varešku. Potrieme druhý plát cesta a doň zrolujeme plát s orechmi.

  2. 2

    Cesto stlačíme do stredu a dáme dole z varechy. Takto spracované cesto vložíme do vymasteného pekáča, jedno vedľa druhého. Keď je plech plný, surové cesto narežeme na valčeky a dáme piecť do rúry pri 180 °C na 25 minút dozlatista.

  3. 3

    Medzitým pripravíme pomarančovo-citrónový sirup. Cukor zalejeme vodou, pridáme na plátky nakrájaný pomaranč a citrónovú šťavu. Privedieme do varu a varíme pri miernej teplote 15 – 20 minút, kým nezískame konzistenciu sirupu. Ku koncu pridáme med. Upečenú baklavu ihneď zalievame ešte horúcim sirupom, kým ho neminieme. Kandizovaný pomaranč môžeme podávať s baklavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia