Bábovka z ovocnej drene (fotorecept)

Autor receptu: alexola

Tak ako mnoho iných výborných receptov, aj tento vznikol počas upratovania mrazničky... Je to inovácia klasickej bábovky, v poslednom čase u nás veľmi obľúbená... Prvý variant bol z rebarborového pyré, ďalšia z marhuľovej drene a dnes vám ponúkam bábovku s dreňou z černíc. Chcela som si do nej zapiecť zlosť, ale nepodarilo sa - je výborná ......

8
porcií
5 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajce s bielkami, škrobovou múčkou a cukrom vyšľaháme do peny. Namiesto bielkov použite kľudne ďalšie celé vajíčko alebo 1 PL škrobovej múčky, ja som ich potrebovala minúť. Robím podľa aktuálneho množstva vajíčok v chladničke podľa rovnice 1vajce=2bielky=1PL škrobovej múčky.
  2. Postupne budeme pridávať ovocnú dreň, vodu, olej a zmes múk s kypriacim práškom.
  3. Výsledná farba záleží od použitého pyré/drene, tá prvá bábovka bola zelienkavá, druhá oranžová :)
  4. Chcela som urobiť bábovku bez ďalších prídavkov, ale nemala som vyhriatu rúru, tak som ešte využila čas a nakrájala kúsok horkej čokolády, vmiešala do cesta.
  5. Cesto vo vymastenej a hrubou múkou vysypanej forme pečieme cca 45 minút pri 180°C (treba skúšať špajdlou).
  6. hotová bábovka. Podložila som ju ešte papierom na pečenie, aby sa mi teplá neprilepila o podložku.
  7. Detail farby hotovej bábovky. Bábovka je vďaka ovocnej zložke mierne kyselkavá a (ako by povedal môj malý bratranec) je "šťavnatučká" :)