Foto: bibia1
Poznáte to, dostanete mlsnú, tak chcete vykúzliť niečo, čím potešíte svojich blízkych. Ani by ma nenapadlo fotiť postup bábovky, ale zase ma chytila inprovizácia Zobraziť celý popisPoznáte to, dostanete mlsnú, tak chcete vykúzliť niečo, čím potešíte svojich blízkych. Ani by ma nenapadlo fotiť postup bábovky, ale zase ma chytila inprovizácia a fakt sa oplatí vyskúšať. Inak pôvodne som nemohla nájsť fotoaparát, ale keď som ochutnala len omrvinku, som si povedala, že ho musím nájsť, aby som sa s vami podelila o bábovku z medovníkovej chalúpky :)
porcií
príprava
na 150 -180 °C
Postup
-
1
Žĺtka vymiešame s cukrom do penista. Postupne lejeme po lyžiciach med a riadne vymiešame, aby sa zložky spojili. Pridáme teplú vodu, olej a za stáleho miešania prisýpame múku zmiešanú s práškami do pečiva, pridáme šťavu a nastrúhame kôru z dobre umytého citróna.
- 2
Vymiešame bielky do tuhého snehu. Zľahka primiešame k žĺtkovej hmote. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vlejeme 2/3 piškótového cesta. Do zvyšnej 1/3 pridáme kakao a zľahka premiešame. Prilejeme do formy. Vidličkou krúživými pohybmi premiešame kakaové cesto do bieleho.
- 3
Takto naplnenú formu dáme do dobre vyhriatej rúry piecť zvoľna na 150 stupňoch. Ja som piekla 45 min., potom som pridala na 180 stupňov a piekla som ešte 15 min. Po upečení - skúška so špajdlou, a kraje cesta sa nám oddeľujú od formy, necháme bábovku vo forme dobre vychladnúť, položíme ju na studenú mokrú utierku. Keď bábovka vychladne, vyklopíme ju. A tu som začala hľadať foťák :).
- 4
Posypeme práškovým cukrom
- 5
a nakrájame a môžeme papať. Sladkú chuť :)
- 6
Bábovka je nádherne nadýchaná, som sa ju bála aj krájať, vláčna, nie je suchá a tá neskutočná chuť - hmmmm, nebíčko v papuľke :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu