12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
45-55 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| ( 1/2 kocky ) |
|
| 100 g |
|
| 220 ml |
|
| 1 ks celé |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL /koňak/ |
|
| plnka Maková: | |
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| 1-2 PL |
|
| 1/3 ks |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| podľa chutí |
|
| 1/3 ks |
|
| Orechová plnka: | |
| 70 g |
|
| 2 pl |
|
| 1/3 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 Pl |
|
Postup
-
1
V pekárničke som si nechala vymiesiť cesto .
-
2
Z vykysnutého cesta urobíme valček a rozdelíme ho na 24 dieliky.
-
3
každý rozvaľkáme na placku,a po 8 ich naplníme plnkami.
-
4
Urobíme buchty.
-
5
Bábovkovú formu vymastíme a ukladáme do nej striedavo buchty s rôznými plnkami. Necháme podkysnúť aspoň 15 min. Formu prykryjeme alobalom a dáme piecť asi 20 min, potom alobal odstraníme a pečieme ešte aspoň 25- min.Upečenú posýpeme cukrom.
-
6
Kým cesto kysne tak si pripravíme plnky.









s droždiami, že voľakedy sa robila taká ako štrúdľa. Som šťastná že
som našla recept, diky Ančička, ukladám a vyskúšam.
varecha.pravda.sk/recepty/stedra-kysnuta-babovka-fotorece...