Bábovka diabetická- tvarohová

dorisa - fotkadorisa, 21. marca 2011

Všimla som si že je tu vela varecháčov, ktorí sa potrebuju stravovať s dietou na diabetes, tak som si dovolila nejaký recept pridať na Zobraziť celý popisVšimla som si že je tu vela varecháčov, ktorí sa potrebuju stravovať s dietou na diabetes, tak som si dovolila nejaký recept pridať na babovku. Raz na Vianoce mi moja dcéra kúpila útlu knižočku z výpredaja- netradičné múčniky, a teraz z nej vyberam recept pre vás.

10-12
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

250 g
3 ks
100 g ( hera)
150 g
50 g
50 g
1/2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Oba druhy múk zmiešame s kypriacim práškom. Margarín vymiešame so sorbitom a žĺtkami, pridáme tvaroh, múku a sneh z bielkov.

  2. 2

    Časť cesta dáme do pripravenej formy, do druhej časti zamiešame orechy a tiež ho nalejeme na cesto vo forme.

  3. 3

    Pečieme 50 minút pri teplote 150 stupňov. Keď je bábovka upečená,možeme ju posypať vhodným umelým sladidlom.

Diskusia k receptu

evas13
Nabudúce ju pripravím, bábovky u nás idú. :)
thuriga
Tak túto variantu rada vyskúšam , možno sa aj priateľ diabetik poteší a bude mu chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia